Jarret a Tomáš Kočko společně pokřtí svoje novinky

29.05.2006 15:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tomáš Kočko N
© Indies Records
Ve středu 7. června se v pražském Paláci Akropolis uskuteční křtový dvojkoncert. Své novinky zde slavnostně pokropí skupina Jarret a Tomáš Kočko & Orchestr.

Kapela Jarret hraje již od roku 1992 a léty poctivého snažení pronikla do okruhu folkových hvězd, získala řadu prestižních cen, vzbudila pozornost kritiků a nyní představuje mladou folk-rockovou současnost. Pódiová suverenita z nich již před lety učinila hvězdy večerních programů žánrově otevřených festivalů. Autorsky ani interpretačně neusnuli na vavřínech a natočili příjemné a vyvážené album "Vztahem zapni" s jasným hudebním názorem pohybujícím se mezi folkovou písničkou, chytrým popem a rytmicky vynalézavým rockem.

Tomáš Kočko se svým pátým albem "Poplór" zaměřil na vztahy mezi starou lidovou hudbou (folklór) a lidovou hudbou novou (pop music). Všímá si významu textů i nálady jednotlivých folklórních písní a zároveň pro ně hledá odpovídající výraz v žánrech pop music. Písně, které tvoří osu tohoto hudebního dobrodružství, byly záměrně vybrány z oblastí, které patřily do sféry kulturního vlivu prvního slovanského státu (ve střední Evropě) - dávné Velkomoravské říše. Hudba je bohatá na barvy, odstíny a polohy folklóru.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY