shop.musicserver.cz
Nové desky pro 18. týden

Nové desky pro 18. týden

Vydáno: 01.05.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První květnový týden se k nám přiřítí Beastie Boys, Jennifer Lopez se vrátí s dlouho očekávaným albem, představíme vám Dr. House, respektive Hugha Laurieho, jako bluesmana. Domácí scénu oživí Sunshine a Tomáš Kočko, country Emmylou Harris, hip hop Lupe Fiasco a tipem týdne bude druhý počin indie-folkových Fleet Foxes.

Pokud se v pondělí 2. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Beastie Boys - Hot Sauce Committee Part2 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap rock

Beastie Boys - Hot Sauce Committee, Pt. 2
Okolo Beastie Boys bylo v poslední době velmi rušno. Nejen že zamotali fanouškům hlavu s pořadím chystaných desek, ale museli se také poprat s rakovinovým onemocněním, které potkalo Adama Yauche. Zdá se, že vše nakonec dobře dopadlo, a muzikanti si společně s natěšeným publikem mohou užívat vydání "Hot Sauce Committee Part2". Materiál pro novinku vznikal v průběhu let 2008 a 2009 a celá deska se měla původně jmenovat "Tadlock's Glasses". Vzniklo celkem šestnáct písní, které najdete ve standardní edici. Luxusní edice přinese navíc trojici bonusů. Na nahrávce také najdete dva hosty - rappera Nase ve skladbě "Too Many Rappers" a zpěvačku Santigold. Ta si zapěla v kousku "Don't Play No Game That I Can't Win". Zmíněné skladby najdete společně s dalšími písněmi z nahrávky na MySpace.com formace


Hugh Laurie - Let Them Talk (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues

Hugh Laurie - Let Them Talk
Dneska už bude zřejmě jen málo lidí, kteří neznají herce Hugha Laurieho, respektive jím ztvárněného Dr. House ze stejnojmenného televizního seriálu. Hugh Laurie je ale zároveň velkým milovníkem a znalcem blues a překvapivě dobrým zpěvákem a instrumentalistou. To dokládají jeho poměrně časté hudební exkurze v seriálu "Dr. House", vystoupení v televizních show nebo třeba hostování na albu Meat Loafa. Nyní ovšem vydává své vlastní album s názvem "Let Them Talk", jež bude obsahovat jeho oblíbené bluesové skladby speciálně od hudebníků z prostředí New Orleans a je v jistém slova smyslu oslavou místní legendární hudební scény za uplynulých sto let. Sám Laurie na desce hraje na piáno a zpívá jako sólový zpěvák a ještě si přibral takové hosty, jako jsou Dr. John, Irma Thomas, Allen Toussaint nebo Tom Jones. Producentem alba je další bluesová legenda a držitel Grammy Joe Henry. Něco málo z "Let Them Talk" si můžete poslechnout na zpěvákově webu.


Sunshine - Karmageddon (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Sunshine - Karmageddon
Sunshine jsou další českou kapelou, která se snaží držet kvalitu nových desek na vysoké úrovni. Důkazem může být novinka "Karmageddon", jejíž přípravy probíhaly v berlínských studiích Phila Freeborna. Produkci jedenácti písní obstaral Dušan Neuwerth a finální mix a mastering dostal do rukou Bernd Burgdorf z Los Angeles. Z hotového díla byl nadšený. Všem, kteří se na desku těší, vzkazuje, že Sunshine jsou zase o krůček dál ve svém vývoji a jsou schopni "nakopat posluchačům zadek". Jestli má pravdu, mohli někteří ohodnotit už na uplynulém křtu. Ti, kteří slavnostní představení novinky nestihli, mohou navštívit profil kapely na bandzone.cz a poslechnout si ochutnávku "Today (Is Not The Day)".


Tip týdne

Fleet Foxes - Helplessness Blues (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / baroque pop

Fleet Foxes - Helplessness Blues
Před třemi lety se Fleet Foxes díky svému eponymnímu debutu stali jedním z největších objevů roku. Jejich barokně-folkový projev namíchaný s ohlasy Beach Boys uchvátil kritiky i posluchače po celém světě a Fleet Foxes pak dominovali snad všem výročním anketám anglo-amerických hudebních periodik. Nyní by tento sextet rád navázal na úspěšný debut druhou deskou "Helplessness Blues". Ta měla původně vyjít již před dvěma roky, ale kapela nebyla s výsledkem vůbec spokojená, takže muzikanti materiál vyhodili a začalo se znovu. Inspirací jim byly nahrávky Roye Harpera, či "Astral Weeks" Vana Morrisona. Jako producenta si muzikanti přizvali opět Phila Eka, známého nejen z debutu, ale například ze spolupráce s Band Of Horses nebo Les Savy Fav. Z prvních reakcí kritiky se zdá, že všechno opět zafungovalo na výbornou. První ochutnávku v podobě titulního songu servírují Fleet Foxes na svém webu.



Jennifer Lopez - Love? (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance-pop / electro pop

Jennifer Lopez - Love?
Americká herečka a zpěvačka Jennifer Lopez má doposud na svém kontě šest řadových alb a jednu výběrovou desku, nicméně její příznivci čekali na nové CD dlouhé čtyři roky. Jejich čekání je u konce, je tu "Love?". Uvedl ji první singl "On The Floor", kde společně s rapperem Pitbullem použili hlavní motiv "Llorando Se Fue" od Los Kjarkas, tedy ten samý motiv, který na konci osmdesátých let použila francouzská formace Kaoma pro svůj hit "Lambada". JLo na novince spolupracovala s řadou těch nejlepších světových producentů a zvučných jmen, jako jsou například Stargate, The-Dream, Danja, Lady Gaga, RedOne, Antonio "L.A." Reid, Tricky Stewart. Vedle Pitbulla do studia zavítal ještě další rapper Lil Wayne. Výsledek si můžete částečně poslechnout na zpěvaččině webu.


Emmylou Harris - Hard Bargain (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / folk

Emmylou Harris - Hard Bargain
Legenda americké country music Emmylou Harris přichází s napjatě očekávaným novým albem "Hard Bargain". Emmylou Harris je na něm autorkou většiny písní, převážně autobiografických. Ve třech skladbách se jako spoluautor objevuje slavný Will Jennings a další dvě písně jsou speciálně vybrané coververze. Emmylou Harris nahrála celé album pouze ve třech lidech. Ve studiu se k ní připojil pouze dva skvělí multiinstrumentalisté Jay Joyce a Giles Reaves. "Hard Bargain" si můžete v krátkých ukázkách poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


Mário Bihári a Bachtale Apsa - Bachtale Apsa (EMI)
web / bandzone.cz / psali jsme
žánr: ethno world music

Mário Bihári a Bachtale Apsa - Bachtale Apsa
Pokud vám učarovala romská hudba, nenechte si ujít nové CD kapely Bachtale Apsa. Formaci vévodí nevidomý zpěvák, akordeonista a pianista Mário Bihári. Fanoušci si ho mohou pamatovat ze spolupráce se Zuzanou Navarovou. První nahrávka formace s titulem "Bachtale Apsa" ale vychází až teď a posluchačům přináší prvky lidové hudby z Balkánu, Maďarska, Rumunska a také ze Slovenska. Překlad titulu desky zní "Šťastné slzy". Jestli ve vás hudba skutečně vyvolává tyto pocity, otestujte sami. Navštivte jejich profil na Bandzone.cz a poslechněte si několik ukázek.


Bruce Springsteen - The Promise: The Making Of Darkness On The Edge Of Town (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Bruce Springsteen - The Promise: The Making Of Darkness On The Edge Of Town
Dokument o natáčení alba Bruce Springsteena "The Promise" s názvem "Darkness On The Edge Of Town" původně vyšel loni pouze jako součást limitovaného boxu "The Promise: The Darkness On The Edge Of Town Story" a nyní vychází i samostatně na DVD a Blu-ray. Obsahuje devadesátiminutový dokument kombinující dosud nezveřejněný materiál z let 1976 -1978 a zbrusu nové rozhovory se samotným Bossem, E Street Bandem, manažerem Johnem Landauem a dalšími. K tomu přidává ještě bonusový mini koncert z roku 2010 z Asbury Parku "Songs From The Promise" a intimní rozhovor s fanoušky "A Conversation With His Fans". Dokument režíroval Thom Zimny oceněný cenami Grammy a Emmy.


Lupe Fiasco - Lasers (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / post punk

Lupe Fiasco - Lasers
Devětadvacelitý rapper a producent uměleckým jménem Lupe Fiasco vydává své třetí album "Lasers". Jeho vydání bylo několikrát odloženo a Lupe by byl jistě rád, kdyby bylo alespoň tak úspěšné jako předchůdci. Vzhledem k tomu, že v zámoří je deska již chvíli venku, lze říct, že zatímco kritici mají spíše smíšené pocity, fanoušci jsou nadšení - "Lasers" se ihned po vydání vyhouplo na vrchol americké hitparády. Lupe Fiasco si drtivou většinu písniček napsal sám, s produkcí mu vypomohli lidi jako The Audibles, The Neptunes, Needlz, Alex da Kid či Syience a za mikrofonem pak Trey Songz, John Legend, Skylar Grey, Sway, Matt Mahaffey, MDMA a další. Ukázky alba nahrál Lupe Fiasco na svůj web.


Tomáš Kočko & Orchestr - Godula (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folkrock / world music

Tomáš Kočko & Orchestr - Godula
Nové řadové album Tomáše Kočka & Orchestru nese název "Godula", a když nepočítáme sezónní CD "Koleda", je to nové řadové album po pěti letech. Mezitím Kočko pomohl v roli producenta na svět třem etno-doom metalovým deskám, a tak není divu, že na "Godule" najdete široké žánrové rozpětí od folku přes world music až k folk-metalu, vše s akcentem na tradiční moravskou hudbu. Tomáš Kočko k aktuální nahrávce prozradil: "Hudební pestrostí a prokomponovaností navazuje na předešlé CD 'Poplór', tematicky se ale vrací zpět do časů CD 'Hodovnice'. Znovu vás zavede do lesů bájné beskydské hory Goduly a nechá promluvit příběhy staré i nové. Tentokrát ale současným jazykem." Přestože jsou dvě skladby ve staroslověnštině, nejedná se o lidové písně a texty. "Godula" je čistě autorské album, kde se o autorství podělil hlavní protagonista s Pavlou Jarošovou a Bogdanem Trojakem. Ukázky všech skladeb si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Miyavi - Live In London 2011 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / hip hop

Miyavi - Live In London
Japonských interpretů úspěšných v Evropě moc není, ale Miyavi by jejich řady mohl rozšířit. Zpěvák, skladatel a kytarista-samuraj totiž platí na domácí scéně za velkou hvězdu a podobného úspěchu by chtěl dosáhnout i u nás. Loni vydal desku "What's My Name?", ke které podnikl druhé velké světové turné ve své kariéře. Jak to umí rozbalit na pódiu, se nyní můžete přesvědčit i vy, protože společně s producentem jménem Yoshio Toshikazu vydává živák "Live In London 2011". Ochutnávky některých z deseti písní najdete na stránkách wn.com


Helena Vondráčková - Já půjdu dál (1968 - 2010) (DVD) (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Helena Vondráčková - Já půjdu dál (1968 - 2010)
Vydavatelství Supraphon zašátralo v televizních a filmových archivech po materiálech Heleny Vondráčkové a výsledky tohoto hledání vydává na DVD "Já půjdu dál (1968 - 2010)", kde najdete svědectví o různých podobách zpívání a show Heleny Vondráčkové, v tomto případě ohraničených léty 1968 až 2010. Titul čítá více než třicet klipů, "klipů", pódiových nahrávek a dalších raritních záznamů od vstupního "Mostu přes rozbouřené vody" až po zcela současné záběry. Letmý pohled na toto DVD nabízí trailer na YouTube.com.


Julian Lage - Gladwell (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / post punk

Julian Lage - Gladwell
Před dvěma lety debutoval americký jazzový kytarový virtuóz Julian Lage albem "Sounding Point", za které si posléze vysloužil i nominaci na Grammy. Tu mu nakonec vyfoukl Joe Zawinul, nicméně Lage nyní bude mít opět možnost se o toto ocenění znovu ucházet s albem "Gladwell". Na něm už se prezentuje jako lídr formace Julian Lage Group, kterou mimo něj tvoří cellista Aristides Rivas, perkusionista Tupac Mantilla, basista Jorge Roeder a saxofonista Dan Blake. Ukázky z tohoto alba nabízí hudební vydavatelství Decca.


Young The Giant - Young The Giant (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Young The Giant - Young The Giant
Americká alternativní formace Young The Giant si se svou první deskou dala skutečně načas. Eponymní nahrávka kapely, která do roku 2009 fungovala pod názvem The Jakes, totiž vychází až sedmý rok po jejím založení. Muzikanti vsadili už od začátku na kvalitu a do studia si zavolali Joea Chicarelliho, známého ze spolupráce s U2, The Shins nebo s Eltonem Johnem. Dali dohromady dvanáct písní, které ve speciální edici doplnily další tři kousky. Jestli se čekání na desku vyplatilo, posuďte sami. Osazenstvo Young The Giant totiž umístilo na své MySpace.com několik nových songů.


Sade - The Ultimate Collection (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / jazz

Sade - The Ultimate Collection
Koncert zpěvačky Sade se již blíží a u příležitosti evropského turné, v rámci nějž se vystoupení koná, přichází na pořad dne i nová kompilace jejích největších hitů. Dvoudisková "The Ultimate Collection" obsahuje bezmála třicet skladeb, včetně tří nových písní "Love Is Found", "Still In Love With You", "I Would Never Have Guessed" a nového remixu skladby "The Moon And The Sky", na kterém hostuje Jay-Z. "The Ultimate Collection" obsahuje i dalších patnáct skladeb, které nevyšly na původním "Best Of Sade" z roku 1994, včetně hitů "Lover’s Rock" nebo "Soldier Of Love". K dostání bude i limitovaná edice s bonusovým DVD, jež nabídne sbírku nejúspěšnějších zpěvaččiných videoklipů.


Il Volo - Il Volo (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasický crossover

Il Volo - Il Volo
Nová italská teenage senzace Il Volo.si s sebou přináší označení, když se Jonas Brothers potkají s The Three Tenors. Představují se tak tři
-náctiletí tenoři z Itálie - Piero Barone (17 let), Ignazio Boschetto (16 let) a Gianluca Ginoble (16 let) - , kteří ve své domovině získali za svůj eponymní debut platinové ocenění a nyní se s ním rozhodli dobýt i zbytek světa. Jak napovídá jejich "reputace", můžeme od jejich prvotiny očekávat jak nové, tak tradiční klasické hity ovlivněné popem. Produkce se ujali Humberto Gatica (Celine Dion, Andrea Bocelli) a Tony Renis. Lepší obrázek si o tomto triu uděláte pomocí několika videí v příslušné sekci jejich webu.


Dále vychází:

Altar Of Plagues - Mammal (Mystic Production)
Andre Rieu - Moonlight Serenade (Universal)
Antonín Reichenauer - Hudba Prahy 18. Století (Supraphon)
Beethoven - Sonatas/Fliter (EMI)
Circle Of Silence - The Blackened Halo (Mystic Production)
Cody Simpson - Iyiyi (Feat. Flo Rida) (singl) (Supraphon/Warner Music)
Dalibor Janda - Já se přiznám (EMI)
Eisbrecher - Eiskalt (Mystic Production)
Faithsedge - Faithsedge (Mystic Production)
Frankie Miller - That's Who!Complete (EMI)
Gary Moore - Ballads & Blues (DVD) (EMI)
Gary Moore - Wild Frontier Tour/Live At Isstadion (DVD) (EMI)
Hindi Zahra - Handmade (New Version) (EMI)
Insidead - Chaos Elecdead (Mystic Production)
Joshua Redman/Aaron Parks/Matt Penman - James Farm (Supraphon/Warner Music)
Lake Of Tears - Illwill (Mystic Production)
Madrugada - Nightly Disease Deluxe Edition (EMI)
Martha Argerich - Martha Argerich Collection 4 (Universal)
Ondřej Soukup - Platinum Collection (EMI)
Pestilence - Doctrine (Mystic Production)
Poison - Double Dose Of Poisin:Ultimate (EMI)
Primordial - Redemption At The Puritan's Hand (Mystic Production)
Různí - Balady 70. let 1/Slidepack (Universal)
Různí - Best Dad In The World...Ever! (EMI)
Sacred Spirit - Chants and Dances Of Native Americans (EMI)
Samael - Lux Mundi (M.A.B.Records)
Solar Fragment - In Our Hands (Mystic Production)
Vomitory - Opus Mortis VIII (Mystic Production)
Xerath - II (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku (06.03.2024 13:02)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu