Rappeři Three 6 Mafia si odnesli Oscara

07.03.2006 12:06 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Three 6 Mafia N
© facebook interpreta
Za mořem se udělovaly prestižnější filmové ceny. Mezi šťastnými vítězi jsou také rappeři z Memphisu Three 6 Mafia, kteří si odnesli sošku Oscara za nejlepší původní filmovou píseň. Skladba "It's Hard Out Here For A Pimp" je ke slyšení ve filmu "Hustle & Flow".

Cenu převzali Jordan Houston (alias Juicy J), Cedric Coleman (alias Frayser Boy) a Paul Beauregard (alias DJ Paul) a stali se po Eminemovi druhými hiphopovými umělci, kteří se mohou chlubit nejslavnějším filmovým oceněním. Eminem vyhrál s "Lose Yourself" z filmu "8 Mile" před čtyřmi lety. Three 6 Mafia v hlasování akademiků porazili country legendu Dolly Parton a písničkářku Bird York.

Three 6 Mafia patří mezi nejdůležitější hiphopovou kapelu amerického jihu, ačkoliv komerčně se jim podařilo prorazit až s posledním albem "The Most Known Unknowns". Film "Hustle & Flow" režiséra Craiga Brewera vypráví příběh jižanského pasáka, ze kterého se stane hiphopová hvězda. Oskara se dočkal i představitel hlavního hrdiny Terrence Howard za nejlepší herecký výkon v hlavní roli.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY