Bolek a Lolek u táboráku

13.02.2006 00:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jsou to kluci jako já nebo ty. Dvojka k pohledání. Znovu zažívají skvělá dobrodružství s pohádkovými postavami, v zahradě i na pískovišti. A vy, pokud máte dost odvahy, se můžete s nimi na jejich dobrodružství také vydat. Lolek a Bolek a jejich skupina SuperCrooo mají nové CD "České kuře: Neurofolk".
8/10

SuperCrooo - České kuře: Neurofolk

Skladby: Intro, Kaprál, Party Shit, Solárium, Korleone, Kuřecí Zahrada, Norman, Kde Sou?, Reality Show, Krysí Smrt, Domácí Vězení, Outro, Superstar (Bonus)
Celkový čas: 45:00
Vydavatel: EMI
Tak tu máme nové album všemi oblíbených rošťáků Lolka a Bolka. Jejich rapové kulinářství nemuselo jít každému pod nos, leč takhle vypečenou dvojku nezbedníků byste těžko hledali od Aše až po Tatry. Po úspěšném debutu "Lolek a Bolek na divokém západě" a vedlejším projektu "Lolek a Bolek na prázdninách" nám přinášejí další várku rozverných dobrodužství ale i škodolibin a piškuntálií. Jsou to praví kamarádi, to je vidět na první pohled, a dali by za sebe ruku do ohně. Někdy jsou trochu rozzlobení, jindy se zase smějí na celé kolo. A my můžeme s nimi. Tentokrát nám uvařili "České kuře".

Od poslední desky trochu vyrostli. Dětské kalhotky jsou jim už malé, a tak teď navlékli havajské košile a kšiltovky. Přestali číst Mateřídoušku a předplatili si Ohníček, což znamená, že už nevyprávějí příběhy z pohádkového palouku, ale poučné historky o světě kolem nás. Hlavní část desky ale tvoří vzkazy kolegům z pohádkového světa. Vypadá to, že Pat z konkurenční kapely Pat & Mat jim udělal něco strašného, pravděpodobně jim v létě rozšlapal nádherný hrad z bahna, na kterém pracovali na břehu rybníka. Nešťastný Pat je srovnávnán s pasákem koz a Lolek mu slibuje, že mu způsobí tělesnou újmu na choulostivém místě. I dalším svým kamarádům slibují "Krysí smrt", což patrně nebude nic pěkného. Při poslechu se bude červenat i Ferda Mravenec, Krteček a další redaktoři omalovánkového časopísku Chajda. Lolek a Bolek je nechají provádět sexuální úkony, o kterých by děti do osmi let ještě neměly vědět.

Lolek a Bolek mají rádi holky. To se dá říct, protože je podle desky zvou na večírky (a řeknu vám, že být na takovém, který popisují v "Party Shit", druhý den by mě musela maminka dlouho budit, než bych vstal do školky). Ale nemají rádi úplně všechny. Třeba Sluníčko sedmitečné, které chodí do "Solária", to oni nemusí. Oni radši nějakou pěknou holku krev a mlíko a v sukýnce se slunečnicemi. Asi o tom něco vědí, protože Lolek rapuje o "Normanovi", což je smutný příběh o klukovi, který se nešťastně zamiloval do jedné takové holčičky. Ale ona ho nemilovala a nebo možná jo, ale osud byl proti nim. A vzpomínáte si na animovanou pohádku "Zahrada"? Bolek a Lolek tam také byli a hráli si s Velrybou a Kocourem a dělali další skopičiny. Tu písničku pojmenovali "Kuřecí Zahrada" a řeknu vám, že jsem při poslechu ani nedutal, jak to dopadne.

Tihle dva nerozluční kámoši, Lolek a Bolek, přece nejsou o moc jiní než třeba já nebo ty. Rádi si po obědě zdřímnou, nemají rádi rybí pomazánku (hlavně z tuňáka), stavějí si domečky z kostek a v létě chodí do lesa na borůvky. Mají ale nos na skvělá dobrodružství a umějí o svém životě vyprávět krásné příběhy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY