shop.musicserver.cz
Hip Hop Jam, Staré Ždánice, 15.-17.7.2010

Hiphopový víkend v nejlepší náladě

Vydáno: 20.07.2010 22:07 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Do Starých Ždánic u Pardubic se sjela československá hiphopová špička a šest tisíc jejích fanoušků, aby si užili ten nejpohodovější víkend. Celková nálada na Hip Hop Jamu 2010 byla výborná. Vystoupili DJ Premier, Slim Thug, Adam Tensta, z domácích Bigg Boss, Názov stavby, PIO Squad, Indy & Wich či H16.

Live: Hip Hop Jam 2010

místo: areál u Starých Ždánic u Pardubic
datum: 15.-17. července 2010
vystoupili: Slim Thug, DJ Premier, Adam Tensta + Eboi, Bigg Boss Jam (Orion, Vladimir 518, James Cole, Hugo Toxxx, LA4, DJ Mike Trafik), Názov Stavby (Čistychov, Dena, Slipo, Bacil, DJ Hajtkovič), Rasco, Nironic, Hi-Def, DJ Mad Skill, Rytmus + Kontrafakt, H16, Vec + Zverina, Moja Reč, Prago Union, Indy & Wich + LA4, PIO Squad, DeFuckTo, BPM, Tafrob, MAAT, Smack, Jay Diesel + David Steel, Kaidžas, Dramatikz, Suvereno a další
Fotogalerie

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Co je potřeba k podařenému festivalu? Pohodová atmosféra, dobré koncerty a absence organizátorských kiksů. Po víkendu ve Starých Ždánicích můžu říct, že Hip Hop Jam 2010 se díky splnění těchto podmínek podařil na výbornou. Jména headlinerů nevyrazila dech, návštěvnický rekord nebyl překonán, konec byl ovlivněn bouřkou, přesto je právě Jam ten "festival s atmosférou", pokud bych narážel na heslo konkurenčního Kempu.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Komornější prostředí má své výhody. Areál u vesničky mezi Pardubicemi a Hradcem byl velmi útulný a jsem pro, aby byl využit i příští rok. Nenašinců tam klasicky nebylo mnoho, Jam je taková malá šestitisícová československá parta kalící v dobré náladě. V jednoduchém festivalovém prostoru tvořícím jednu uličku mezi stromy se se známými stále potkáváte, takže notoričtí ztráceči mobilů mohli svůj přístroj v klidu nechat doma. Od hlavní stage to bylo ke každému stánku s dobrotami kousek, stejně jako k záchodům: nebylo jich moc, ale nikdy jsem neviděl nikoho čekat a několikrát denně byly vycucávány.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Hned přes cestu od hlavního vstupu byla písečná pláž, což se ve třicetistupňových vedrech velmi osvědčilo, a vodu si každý pochvaloval, stejně jako malinovku ve stánku na břehu a kamión se zásobou jednoho bylinného likéru. Mudrovali ne-VIP návštěvníci, kteří to měli od parkoviště ke vstupu docela daleko. Také stanové městečko bylo rychle zaplněno a zbylo už jen místo na kombinovaném parkovšti/kempu. VIP parking/kemp byl naštěstí oproti loňskému roku nesrovnatelně větší. Míst s tekoucí vodou bylo málo a jedna cisterna byla mylně označena jako "užitková voda", to je tak o nefatálních organizačních problémech všechno. Pro mnoho mladých hopíků byl Jam úplně první festival v životě a kromě překvapení z běžných charakteristik open-air akce musel být celkový dojem skvělý. Mě osobně Jam jednoduše ničím nezklamal a podle feedbacku návštěvníků pořadatelům byli podobně nadšeni i ostatní.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Hip Hop Jam 2010 tentokrát trval už tři dny, spíše se však jednalo o dva dny a warm-up jako loni. Už i na čtvrtek však dorazilo mnoho lidí a Suvereno, MAAT a Prago Union tak rapovali pod zaplněným šapitó. V pátek a sobotu se pak plně rozjel doprovodný program a všechny stage a bylo toho tolik, že vidět vše by vyžadovalo tři redaktory. Skvělý byl návrat taneční soutěže, kterou oplýval premiérový 2007 ročník. Adidas Originals Dance Aréna v roce 2010 nabízela po celý den atraktivní soutěže, exhibice nebo volné freestyly v mnoha tanečních disciplínách a bylo opravdu na co koukat, hudbu pouštěl DJ Rockstar a zábavně moderoval Fidli.

V pátek proběhla zajímavá bitva DJů a producentů Beat Battle, kterou porotcovali DJ Wich a eMeReS, v sobotu se zase MCs utkali v šestnáctém dílu Battle Night. Dále jste mohli sledovat Graffiti Jam, na pláži se nechat osprchovat od holek z Axe, posedět v MTV Lounge, nakoupit hadry na mnoha stáncích včetně toho s povedenými a levnými festivalovými tričky a nebo si dát budějovické pivko za 33 korun, což v dnešní době už asi nikoho nepřekvapilo. A nebo jste si mohli dojít na pláž, kde vedle té malinovky měli i levnější pivko.

Pátek

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Hlavní páteční program na main stage začal v šest hodin, když už byl před pódiem díky stromům krásný stín. Natěšené publikum si jako první užilo BPM. Lipo a Paulie Garand z Liberce přivezli svůj "Chill" a další pecky nejen z alba "Horizonty". Po mladících ze severu Čech se představili kmeti ze Zlína DeFuckTo, kteří si po letošní obrodě našli tisíce čerstvých fanoušků. DFT kromě novinek z desky "Deja Vu", jako je videsingl "To neřeš", zahráli dnes už historické hity ze starších desek. To první nahrávka Mojej Reči je o poznání novější, Delik a Supa při své hodince čerpali hlavně z ceněného alba "Dual Shock". Hity jako "Kopa šrotu", "Hrdinovia" nebo "Vrecia kosti" stále narůstající publikum vřele přijalo. Live premiéry se dočkala úplná novinka s producentem Stymem "Ešte jedno" o pivíčkách.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Další hodinka byla ve znamení třech Američanů působících v Česku: Nironica, Rasca a Hi-Defa, kterým pouštěl hudbu DJ Mad Skill. Nironic klasicky dal do vystoupení celé srdce a energii, takže wichovky "Best Thing", "Coasting" či "Higher", novinka s Mad Skillem "At The Winner's Table" nebo i "To The Top" z EPčka "Let's Go (To The Top)" vyzněly nejlépe, jak mohly. Hi-Def projel své album "Human Writes", a když jsem poprvé naživo slyšel svou osobní hymnu "I'm Comin' Home", byl jsem v extázi. Rasco na Jamu příliš nerozdával úsměvy, své vystoupení však rozhodně neodbyl a společné album s Wichem bude opravdu zajímavé.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Po západu slunce na pódium v žabkách nastoupil Vec a Zverina a DJ Roman Zámožný jim pouštěl jeden hit za druhým. Slovenské CP Kombo rozeřvalo dav skladbou "Gde ste", "Kurva hrdý" z "Funkčného veterána" bylo podloženo novým beatem, zaznělo i "Ledové ostří" od Wiche. Je trochu škoda, že na rozdíl od loňska nebyly vůbec domluveny vzájemné featuringy, takže Indy, který nastoupil hned po nich, nepřišel dát svoji část v "Ledovém ostří". Výhodou absence hostovaček bylo to, že se stihlo zahrát více písní. Indy za podpory Wiche a LA4 dával vyčpělé hity z "Hádej kdo" s novým zvukovým kabátkem (třeba "Know How" říznuté "All I Do Is Win"), které ve finále vlastně stále baví, chtělo by to ale už nutně vydat tu jeho sólovku. Z té už některé skladby dokonce zahrál, přidal také "Hicmakera" s eMeReSem. LA4 zaexceloval s "Moji psi telefon nenosí".

Po půlnoci se, jak už to je zvykem, před hlavní hvězdou představili Kontrafakt, respektive Rytmus + Kontrafakt, jak to v poslední době inzerují díky hvězdnému statusu Rytmuse, kterému se nemá šanci žádný domácí rapper v této dekádě vyrovnat. Duo podpořené DJem Anešem je zárukou kvality a nebylo překvapením, že obecenstvo na "Zlatokopky" nebo "Verejného nepriateľe" mohutně reagovalo, stejně jako na osvědčené pecky z "E.R.A.", "Bozk na rozlúčku" a "Bengoro".

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Poté už zbývalo zjistit odpověď na největší otázku festivalu: obstojí DJ jako hlavní páteční headliner? Naštěstí DJ Premier ve velmi dobrém rozmaru nenechal nic náhodě a hodinu do publika rval ty největší bomby. Dne 17. července by Guru měl narozeniny, a jeho vzpomenutí na něj byl rozhodně ten nejnezapomenutelnější okamžik festivalu. Z repertoáru Gang Starr, které s ním tvořil, zaznělo "Full Clip", "Work", "Mass Appeal" nebo "Militia" (za názvy děkuji Danovi), pustil ale například i takové "Ante Up" od M.O.P. nebo "N 2 Gether Now" od Limp Bizkit. Premovo hecování při show bylo výborné ("What the fuck is going on Ceska republika?!", "We represent the real shit, not the bullshit!"), a i když kromě hostovačky Rytmuse v jejich společném tracku "Jediný" a Nicka Cavese na pódiu žádný rapper neběhal, lidi na reprodukovanou hudbu řádili i tak neskutečně.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Ideálním zakončením pátečního programu pak byli švédští Adam Tensta s Eboiem, kteří vystoupili v nacpaném párty stanu. Na loňském Kempu jsem ho skoro ani nestihl, letos v Lucerně jsem si ho extra moc neužil, až nyní po celodenním popíjení byl electro-house-hip hop to pravé pro mě a pařba na "Dopeboy" a "My Cool" neměla chybu. Tečka za pátkem jak se patří.

Sobota

Sobotní předpovědi byly nepěkné, přes republiku se přeháněla bouřka, která mohla mít pro festival fatální následky. Naštěstí začalo střídavě lít až v noci a konstrukce hlavního pódia kryla i velkou část fanoušků, takže zas tolik se nezmoklo a díky bezvětří se ani nic nestalo s vybavením areálu. I tak několik lidí raději zvolilo preventivní úprk domů, v pátek se prostě zdálo před pódiem lidí více. Program ale byl nabušený i v sobotu.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
V šest naběhli na stage Dramatikz, kteří jsou Čechům známí hlavně díky singlům "Sex v meste" s Vladimirem 518 a "Antiparty" od eMeReSe. Radikal a Stopercent bavili a už se těším na nástupce alba "Výsledok doby". Na to se zeptali fans, jestli ho znají, a dočkalo se jim kladného ohlasu, na což vtipně kontrovali: "Jsme rádi, že i v Česku se stahují desky." Z alba zaznělo třeba "Malomestský lifestyle", "Výsledok doby" samplující "Feuer Frei!" Rammsteinu nebo "Anna D" s textem: "Je*ačka je pro ty, kteří si neumí vy*onit." Mezitím do backstage přijelo otevřené Ferrari F430 s Davidem Steelem a Tomem Malarem, kteří pomohli Jayovi Dieselovi s jeho vystoupením. Ten překvapil kufříkem, který položil na pódium a z kterého si vytáhnul ručník. Zarapoval nové "Posílám k zemi", vzpomínkový track na Gurua nebo "Smrt všem fake".

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Další hodinka patřila Tic Tac Hip Hop Talents, kde se představili a byli vyhlašováni nejlepší aspirující rappeři. Křišťálový mikrofón za přínos scéně si ale odnesl Kato, který pak s Marem dal i krátký set - návštěvníci, kteří nestihli čtvrtek, tak Prago Union mohli vidět aspoň takto. Od osmi do devíti se H16 s Grimasem vytasili se samými hity. Fungovaly starší věci z "Kvalitného materiálu" ("Zarábaj keš"), z novějšího "Čisla nepustia" ("Vitaj v meste", "Robím čo chcem", "Ostaň silný" na podkladu "She's On Fire") i pecky z produkčních desek Grimasa ("Jak sa vieš hýbať") a eMeReSe ("Nebuď hlupák".) Publikum nejvíce rozpumpovali skandováním "Chceme se zhulit zhulit" na motiv "I Like To Move It". Poté měli následovat Názov stavby, asi kvůli pozdnímu dojezdu je ale museli předběhnout už připravení PIO Squad.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
A jak už je to zvykem, jihlavští Pionýři udělali s publikem největší peklo. Sborově skandované "Chtěl bych" bylo pro fanoušky momentem dne a stejně výbornou odezvu měly i "Musíme jet" nebo "Má milá". Efko, Eurodel, De Puta Madre a J-Kid jsou v tomto opět vítězové a následující hodinka s Názvem stavby byl oproti tomu jen slabý odvar, i když se nám představili jedni z nejlepších slovenských rapperů. DNA, Bacil, Čistychov a Slipo (chyběl Šegi) dali pod DJem Hajtkovičem jak společné věci s Názvem stavby ("Babylon", "Štáťanúti", "Rodina"), tak od Drvivé Menšiny ("Čo tu máme dnes") a Lúzy ("Aby Si Nieco Dosiahol").

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Od jedenácti do jedné pak dostal prostor Bigg Boss. A protože pražská banda toho vydala už obrovské množství, DJ Mike Trafik pouštěl bombu za bombou po celé dvě hodiny. Začalo se Supercrooo setem Hugo Toxxxe a Jamese Colea. Toxxxovi se přihodila nechutně srandovní věc, když nechtě nasál slinný binec z mikrofonu od předchozích rapperů, o novinky z chystaného mixtapu i pecek z "Roku psa" jsme kvůli tomu však nepřišli. Cole s knírkem a tričkem Slayer dal i několik skladeb z "Halucinací z třetího patra", včetně "Jsem hráč", čímž mě velmi potěšil, premiérově pak zazněla skladba "Letí jak pták" z připravovaného "H.P.T.N. vol. 2".

Postupně se přešlo k trackům LA4, zazněla například "Mánie" a "Gyzmo vs. X-Kmen", na "Hurikánu" už byl Vladimir 518, z jehož sólovky zarapoval "H.C.H.B." a "Gorilu". Vláďa mimochodem na festivalu natáčel část videa "Co bude až nebude rap", v rámci kterého se po areálu procházel v sekuriťáckém mundúru a zpacifikoval útočníka Vece s nožem. Ze starších věcí nechybělo "Du dolů", Orion si připomněl "Teritorium" a "Na pláži". V "Epilog" setu PSH nechyběly koncertně nejvděčnější "Udělejte bordel", "Vim já" a "Všichni jsou už v Německu", které je naživo ultraboží, a spolu s "Chtěl bych" PIO Squad to byl pro mě nejzábavnější okamžik festivalu.

Hip Hop Jam, Staré Zdánice, 15.-17.7.2010
© Petr Doupal / musicserver.cz
Finálním vystoupením na hlavním pódiu byl Slim Thug, od kterého se příliš nečekalo a vskutku to ani žádná sláva nebyla, určitě za to ale částečně mohlo i unavené a propršené publikum. Obrovský rapper zahrál skladby z obou svých sólových alb, první "Already Platinum" reprezentoval například singl "Like A Boss", druhého "Boss Of All Bosses" z minulého roku zastupovaly skladby "Smile", "I Run" či "Thug". Došlo i na tracky bývalých kolegů z labelu Swishahouse, zaznělo výborné "Still Tippin'" Mikea Jonese a také Chamillionairovo "Ridin'", zarapoval i jednu sloku z "Luxurious" Gwen Stefani. Po třičtvrtěhodince se odebral mimo pódium, publikum ale zburcovalo své poslední síly a jásotem se domohlo přídavku. Po něm už nastoupil do přistavené limuzíny a upaloval pryč na Prahu. Vyšlo to pěkně, hned poté začalo nepříjemně pršet a ranní sklízení pro návštěvníky a organizátory asi nebylo příliš příjemné.

Když jsem si zpětně promítal těch pár desítek hodin ve Starých Ždánicích, zjistil jsem, že mě za tu dobu nic nenaštvalo, což je na festivalu opravdový kumšt. Koncerty jsem si užil, některé vyloženě extrémně, a podle reakcí interpretů i ostatních návštěvníků celkově výborná nálada panovala i u nich. Hip Hop Jam 2010 byla prostě obrovská hiphopová pohoda.

NÁZORY
  • Roman Zámožný (Filip, 20.07.2010 22:57) Reagovat

    Vecovi a Zverkymu nehrál Jazzy, ale Roman Zámožný!

    • Re: Roman Zámožný (Doupik, 20.07.2010 23:42) Reagovat

      Díky:-). Jsem věděl, že v té záplavě jmen udělám chybu (po těch pivkách se dělají zajímavě poznámky).

  • Mé zhodnocení (izmy, 22.07.2010 11:49) Reagovat

    Letošní HHJ o poznání lepší než minulý rok, je vidět, že se organizátoři poučili z minulých chyb. Voda byla vážně super, příští rok by to mohlo být na tom samém místě.

    Nejlepší koncert podle mě dali PIO Squad, zato snad nejhorší byl Diesel se Steelem. (Vážně někoho baví ten namachrovaný týpek? Chvíli jsem měl pocit, že nám jen chce ukázat, jak drahé oblečení má na sobě, pak jsem znechuceně odešel.)

    Tak trochu mě zklamalo, že nevystoupil Smack i jako MC, ale jen jako DJ. Každopádně i tak to ve Spin stanu skutečně žilo (stačí zmínit, jak si tam dav sundaval boty a máchal s nimi nad hlavou :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Brněnský festival BATCH má kompletní program, zahraje i Lenny či Vladimir 518 (29.09.2023 11:58)
- Video: Vladimir 518 natočil s Katarzií singl "Vidim to, jako by to bylo včera" ke sci-fi filmu "Bod obnovy" (17.09.2023 08:00)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- Kontrafakt slibuje největší show v historii O2 areny (16.12.2022 11:11)
- Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich (09.12.2022 15:46)
- PSH vydali u příležitosti uvedení filmu PSH Nekonečný příběh nový song "Nekonečno" (01.11.2022 11:16)
- Film PSH Nekonečný příběh míří do kin a má trailer, slavnostní premiéra s koncertem je otevřena veřejnosti (18.10.2022 15:52)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Po úspěchu PSH Nekonečný příběh v kinech přicházejí tvůrci se společnou Nekonečnou tour filmu a koncertu kapely (27.09.2022 11:51)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber AC/DC Queen Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu