50 Cent a Mariah Carey vévodí výročním žebříčkům Billboardu

19.12.2005 08:07 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

50 Cent N
© nme.com
Za oceánem už uzavřeli loňský rok. Tedy alespoň co se týče žebříčků. V posledním vydání příští týden otiskne časopis Billboard seznamy nejúspěšnějších interpretů, skladeb i alb za právě končící rok 2005. Podle internetových stránek budou nejvíce slavit Mariah Carey a 50 Cent.

"We Belong Together" první jmenované se stalo nejúspěšnější skladbou hlavního žebříčku Hot 100. Skladba vedla jeho pořadí čtrnáct týdnů, a vítězství tak není žádným překvapením. Na dvojce skončila Gwen Stefani s "Hollaback Girl", třetí je Mario s "Let Me Love You". "Since U Been Gone" Kelly Clarkson je čtvrtou nejúspěšnější skladbou a to přestože nebyla v čele ani jeden týden. Nejúspěšnější deskou roku je "The Massacre" 50 Centa. Newyorský rapper jí prodal přes pět milionů. Druhé je "Encore" jeho kolegy Eminema, třetí jsou Green Day s "American Idiot". Mariah Carey je s "Emancipation Of Mimi" na čtyřce. Na kompletní pořadí se můžete podívat zde.

Ještě detailnější pohled na pořadí v jednotlivých žánrových žebříčcích získáte zde. Dozvíte se tam například, že nejvíce legálně stahovanou skladbou je "Hollaback Girl" od Gwen Stefani a nejlépe prodávaným albem po internetu je "How To Dismantle An Atomic Bomb" od U2.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY