Speciálními hosty Stereo MC's budou Nana Zorin

24.11.2005 07:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nana Zorin N
© Nana Zorin
V pátek 25. listopadu zahraje v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti anglická kapela Stereo MC's, která vydala v srpnu album "Paradise". Jako speciální host vystoupí Nana Zorin, která začne svůj koncert ve 21.00 hodin. O dvě hodiny později zahrají Stereo MC's a poté bude následovat taneční party s DJs Trávou a Loutkou.

Níže si můžete přečíst promo rozhovor s klávesákem Nana Zorin Karlosem T.

Zaznamenali jste obrovský skok od vaší desky "Shooting Stars" k albu "Do U Want To Live Forever". O personálních změnách ve skupině toho už bylo řečeno hodně. Měly zásadní vliv na podobu další desky?

Ano a myslím, že zásadním způsobem definovaly celkové vyznění poslední desky.

Prošli jste vývojem od elektronické k živé akustické hudbě s mnoha nástroji. Co vás k tomu vedlo? Jednoduše se vám stýskalo po akordech?

Předně musím uvést, že k živé podobě hudby jsme se určitě propracovali, na druhou stranu nevím, jak až moc akustické - kromě elektrických kytar a zpěvu příliš dalších akustických nástrojů nepoužíváme. Pro zajímavost mohu uvést, že i bicí, které jsou hrány živě, jsou elektronické. Myslíme si, že dobré písničky by měly jít interpretovat v jakékoli podobě, třeba u táboráku s kytarou.

Vaše texty jsou sociálně agitační – sociální a politická témata potřebujete vyjádřit hudbou?

Nikdy jsme se nepovažovali za politicky vyhraněnou kapelu. Texty na poslední desce byly v naprosté většině napsány Egem, který měl potřebu určitého sdělení. Myslím, že zbytek kapely vnímá některé věci podobně, jinými slovy, že v životě není bohužel všechno jen pohoda, klídek a sranda. Na druhou stranu v kapele hudbu chápeme jako předávání radosti a zábavy pro ty, kdo ji poslouchají.

Váš animovaný videoklip (z dílny studia Tobogang, v režii Radka Doskočila) ke skladbě "Murder Song" sklidil velké uznání. Je pro vás propojení vizuální a hudební složky formou realizace?

Spojení vizuální složky s hudbou pro nás bylo vždy důležité, proto jsme měli i na koncertech spojených s předchozím albem "Shooting Stars" projekční plátno speciálního tvaru, vlastní projekce a tým lidí schopných během koncertů mixovat živé vizuální složky s přednatočenými záběry. U koncertů spojených s aktuální deskou jsme se zaměřili hlavně na hudební složku a živou kapelu jako takovou.

Jaký je váš vztah k tzv. taneční scéně? Tančíte? A co taneční party až do rána a vy?

Zhruba před deseti lety jsem byl mezi tou záplavou podivných rockových skupin velkým propagátorem tanečních akcí, ať už se jednalo o skupiny hrající elektronickou taneční hudbu nebo DJs, které sem přivážel zejména David Urban z D Smack U. Rád bych podotkl, že náš bubeník, přestože je velkým milovníkem hudby z karibské oblasti, zejména salsy, je současně i velkým fanouškem techna, takže pokud budete na teknivalu, je možné si s ním okolo 7:30 v ranní mlze nezávazně popovídat.

A co nový materiál? Chystáte něco?

Ano, už od začátku tohoto roku intenzivně pracujeme na nových písničkách. Myslím, že ve srovnání s poslední deskou se pokusíme dostat mnohem dál hudebně i při práci se zvukem. Naší ambicí je realizovat novou desku s českými texty.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY