Rádia podlehla barbarům z Global Deejays

24.06.2005 18:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 25. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Zatímco Čechomoři udrželi zlato v obchodech, rádia podlehla po týdnech odolávání remixu od Global Deejays "Sound Of San Francisco".
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 24. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Global Deejays - The Sound Of San Francisco
© facebook interpreta
Jo, tak tyhle fešáky a fešandy jsme ještě na vrcholu rádiového žebříčku neměli, takže milovníci nepříliš nápaditých a hlavně levných pseudoremixů musí teď pařit jako o život a sjíždět singl pořád dokola. Ano, je tomu tak, "The Sound Of San Francisco" od Global Deejays je několika po týdnech v Top 5 první. Pěstěné ucho krvácí, barbarova morda slintá blahem. Gwen Stefani potvrdila nejvyšší ambice, které z jejího debutu sálají, a pecka "Rich Girl" se po výtečných úspěších za oceánem prorvala zpět na dvojku, když minule byla pátá. Nepatrně si polepšila i Natasha Bedingfield, jejíž hit "Unwritten" poskočil ze čtyřky na trojku. Solidně našlápnuto má i Daniel Powter, kterýžto zpěvák se neohroženě drží v horních partech a s písní "Bad Day" už je čtvrtý. Akonovo "Lonely" je tentokrát šesté, přičemž minule dlelo o devět příček níž, tudíž lze v dohledné době očekávat Britův průnik mezi nejvyšší pozice. Debut, který nepřekvapí a lze pouze hádat, jak se mu povede, je na čísle 31, kde startuje "Jen pro tu chvíli" druhé české superstar Vlasty Horvátha. Další novinkou je druhý singl Garbage z desky "Bleed Like Me", a to "Run Baby Run" na padesátém osmém místě. Do žebříčku se podívali také Linkin Park a Jay-Z s mush-upem "Izzo/In The End" (91.). Bude se opakovat úspěch předchozího singlu?

Úplnou rádiovou hitparádu pro 25. týden najdete zde.

Čechomor - Co sa stalo nové
© facebook interpreta
V obchodech to je jako tradičně nuda nudoucí. A bude jistě ještě hůř, protože vydavatelské firmy chystají jako obvykle na léto jen minimum nových věcí, takže na čele prodejních žebříčků se budeme setkávat zřejmě stále s týmiž umělci. I nyní jsou - stejně jako v minulých týdnech - první Čechomor s albem "Co sa stalo nové:", na které si budete moct na musicserveru přečíst příští týden makrorecenzi. Druhá je stálice Aneta Langerová, za kterou se posunuly Tři sestry s "Na eXX". To, co se dalo očekávat, se i stalo: američtí popoví hiphopeři Black Eyed Peas zabodovali a s novinkou "Monkey Business" zaskórovali na čísle čtyři. Výběr "Česko hledá SuperStar TOP 12" startuje na pětce a pokusí se trumfnout sto tisíc prodaných kopií loňské edice. Překvapením je nástup reedičních titulů britské metalové legendy Iron Maiden v Top 40. Zatímco "Live At Donnington" je sedmnácté, "Number Of The Beast" je šestadvacáté. A další desky Železné panny najdete kontinuálně proložené celým žebříčkem. Relativně vysoko debutuje i "To nejlepší" Čechomoru, které je osmnácté.

Úplnou prodejní hitparádu pro 24. týden najdete zde.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY