Priessnitz se vrací do Prahy

30.11.2004 09:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Priessnitz plakát
© facebook interpreta
Ve středu 8. prosince vystoupí v pražském klubu Roxy jesenická formace Priessnitz s Jaromírem Švejdíkem v čele. Skupinu doprovodí v roli předkapely sestava OTK producenta Ondřeje Ježka.

Tajemní písničkáři Priessnitz si neustále drží jednu z nejosobitějších tváří na české hudební scéně, letos vydali živé album s názvem "Playlist", kde nechybí hity jako "Drahá", "Kotě" nebo "Malej chlapec". Živák představuje kapelu takovou, jaká opravdu je. Záznam čtrnácti skladeb je syrový a zvukově nijak přikrášlený. Kapela ho natočila v sestavě Jaromír Švejdík (zpěv), Petr Kružík (kytara), Petr Víša (basa) a Ladislav Kolompár (bicí), občas skupinu doplňuje hostující Jan P. Muchow. Výsledný zvuk ovlivnili také Ondřej Ježek, který koncert nahrál, a Dušan Neuwerth, který vystoupení nazvučil a nahrávku spoluprodukoval.

Společně s Priessnitz vystoupí seskupení OTK. Jsou letošními držiteli ceny Anděl v alternativní kategorii, jinak jsou projektem zkušeného producenta a hudebníka Ondřeje Ježka. Jejich posledním počinem je album "sona A kuva" z roku 2003.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY