Málo svobodná Emma

26.10.2004 07:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Téměř půl roku po vydání na britských ostrovech se i k nám a do zbytku Evropy dostala nová desky bývalé Baby Spice Emmy Bunton s názvem "Free Me". Co od ní čekat? Příjemný pop bez závažnějších výkyvů, bohužel i bez výrazných nápadů a hitů.
5/10

Emma Bunton - Free Me

Skladby: Free Me, Maybe, I'll Be There, Tomorrow, Breathing, Crickets Sing For AnaMaria, No Sign Of Life, Who The Hell Are You, Lay Your Love On Me, Amazing, You Are, Something So Beautiful
Celkový čas: 44:28
Vydavatel: Universal
Být bývalou Spice Girl asi musí být občas na pytel. Peněz sice máte dost, bulvár se o vás taky stále zajímá, takže můžete být celebritou několik dalších let, ale co sakra dělat jiného než vymetat večírky a balit chlapy? Jasně - natáčet sólové desky. Jenže když ty zase skoro nikoho nezajímají... Nějak podobně se asi musí cítit i Emma Bunton, druhdy sladká a roztomilá Baby Spice. Zatímco její debutové sólové album ještě přineslo alespoň jeden pořádný hit "What Took You So Long?", zbytek její hudební kariéry se odehrával jen v poměrně malém měřítku a ještě převážně na britských ostrovech. To je vidět i na tom, že do zbytku Evropy se její nové album "Free Me" dostalo s půročním zpožděním.

Deska v žádném případě nemůže být označena za odfláknutou, je vidět, že jí vydavatelská firma stále věří. Desku míchal Mike "Spike" Stent, na jedné písni se podílela Cethy Dennis, o spoustě dalších spoluautorů a hudebníků ani nemluvě. Jenže z toho vylezl běžný britský mainstreamový pop, jakého je v žebříčcích všude tuny. "Free Me" naprosto jasně ukazuje, proč Kylie může být jen jedna. Dvanáct tuctových písniček, které se sice pěkně poslouchají, najde se mezi nimi i pár skutečně chytlavých kousků jako "Maybe", "Crickets Sing For AnaMaria" či "Who The Hell Are You", ale je úplně jedno, že to zpívá zrovna Emma. Skutečně zajímavý výraz dosáhla snad pouze v duetu s Luisem Fonsim v roztomilé "Amazing", jinak je bohužel zaměnitelná s kýmkoli ze současné popové scény. A pořádný hit tady taky není.

Nové album Emmy Bunton není vůbec patné, je prostě jen průměrné. Nenaskočí vám z něho husí kůže, nebudete ho omílat stále dokola, ale pokud máte rádi příjemný pop, nikterak vás neurazí a pár melodií vám možná zaleze i hlouběji do hlavy. Ale to je tak všechno.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY