Romští Terne čhave přicházejí s albovou dvojkou

08.10.2004 14:07 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Terne čhave
© http://www.ternechave.net
Zatímco mnozí jiní v létě povětšinou relaxovali, romská kapela Terne čhave zuřivě koncertovala (od května do konce září odehrála po českých i zahraničních festivalech a klubech 50 koncertů). Aby toho neměla málo, v červenci začala s natáčením druhé desky "Kaj džas" (Kam jdeme), která vyjde v druhé půli října pod hlavičkou Indies Records.

Album obsahuje dvanáct veskrze vlastních písní plus čtyři bonusové live skladby z dubnového koncertu v pražské Mecce. Studiové nahrávky okořenila řada hostů, mimo jiné Zdeněk Bína (-123 min.), Roman Horváth (Ida Kelarová a Romano rat), brněnský romský písničkář Gejza Horváth nebo Libor Friedl (ex I.R.A.), dvě skladby produkoval Michal Ditrich (Hypnotix). Terne čhave, kteří se před natáčením desky z původního pětičlenného seskupení (Gejza Bendig, Roman Horváth, Roman Feko, Jan Dzurko a Josef Dzurko) rozrostli na septet - do sestavy přibyli houslista Adam Pospíšil (také skupina Taliesyn) a perkusista Roman Kroupa (Radium.NFO) -, slibují výraznou změnu v aranžmá a hudebním projevu, kdy se nechali inspirovat všemožnými hudebními styly od latiny přes jazz, rock, lidovku až po současnou taneční hudbu.

Vydání "Kaj džas" bude doprovázeno sérií koncertů, jež proběhnou v listopadu a prosinci. Křest alba proběhne hned dvakrát, a sice 16. listopadu v pražském klubu Roxy a v Brně (termín vystoupení bude upřesněn). Součástí turné bude i koncert v plzeňské věznici Bory. Pro více informací sledujte oficiální web kapely, kde bude o šňůře včas uvedeno vše, co potřebujete vědět.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY