Sluneční orchestr oslaví v Akropoli deset let existence

04.10.2004 21:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sluneční orchestr - Sluneční orchestr
© facebook interpreta
Ve středu 6. října vystoupí v pražském Paláci Akropolis soubor Sluneční orchestr, který na koncertě podpoří také skupina Tam Tam Batucada. Akce začne v sedm hodin večer a více informací lze na nalézt na webu Paláce Akropolis.

Sluneční orchestr vznikl v roce 1994, kdy se sešla trojice tehdy již poměrně známých muzikantů: bubeník a perkusista - Miloš Vacík, hráč na dechové nástroje a klavír - Aleš Kudela, hráč na strunné nástroje - Fredrik Janáček. Instrumentální vyzrálost, fantazie, rytmická barevnost i inteligentní harmonie si podmanily jak posluchače, tak odbornou kritiku. V roce 1995 vyšlo první CD pod názvem "Sluneční orchestr", druhé "Afrodisiaka" v roce 1998 a v roce 2000 "Sunmeetssong" s čínskou operní pěvkyní F.J. Song.

Rytmy Afriky, Latinské Ameriky, Arábie i Balkánu se mísí s uhrančivými melodiemi klarinetu, příčné flétny, soprán saxofonu, fléten etnických, klavíru, to vše podmalovávané linkou kontrabasu, bezpražcové basy, kytary i mandolíny. Sluneční orchestr oslaví v Praze deset let svého působení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY