Jazzový festival v Praze přivíta Van Morrisona či Dana Bártu

09.09.2004 09:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Philips Jazz Festival
© facebook interpreta
Další příležitost osvědčit své kvality pro hudební koncerty bude mít libeňská Sazka Arena v Praze. V sobotu 18. září se v ní uskuteční mezinárodní jazzový festival, který pořádá společnost Philips. Hlavními hvězdami budou Van Morrison, Richard Müller či Dan Bárta.

"Chceme, aby se Philips International Jazz Festival stal místem, na kterém se jazz vydá za mnoha svými posluchači," uvedl Ruud J. P. Jona, generální ředitel Philips Česká republika. Právě proto organizátoři pozvali pestrou paletu účinkujících, mezi nimiž jsou kromě zmíněných bardů k nalezení také Američané Spyro Gyra nebo Acker Bilk s Paramount Jazz Band, k němuž se připojí Béla Szakcsi Lakatos a Jiří Stivín.

Pro fanoušky jsou připravena také některá překvapení. Předně ti, kteří pojedou do Prahy z Brna vlakem přes Havlíčkův Brod, si budou moct užit jazz i na kolejích. V 10:35 vyjede z jihomoravské metropole Jazz Vagon, v němž vystoupí Trio Viléma Spilky. Zároveň bude v Sazka Areně v prostorách klubu Lokomotiva odpoledne připraveno druhé pódium, na kterém se v soutěžní sekci představí kapely Madfinger, Syndicate a Libor Šmoldas Trio.

Více informací naleznete na adrese philipsjazz.ami.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY