Známá neznámá Beverley Craven

07.09.2004 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

O Beverley Craven by se mohlo říci, že je zpěvačkou jednoho velkého hitu, tím se stala v roce 1990 písnička "Promise Me". Vydala celkem tři alba a její vydavatelská firma je teď doplnila kompilací "The Very Best Of". A nevěřte tomu, že má jen jeden hit.
6/10

Beverley Craven - The Very Best Of

Skladby: Promise Me, Woman To Woman, Holding On, Memories, Joey, Two Of A Kind, Love Scenes, Love Is The Light, Mollie's Song, Feels Like The First Time, We Found A Place, Say You're Sorry, Phoenix From The Fire, Tick Tock
Celkový čas: 55:55
Vydavatel: Sony Music / Bonton
U nás si asi většina z vás možná vzpomene, jak kdysi dávno Beverley Craven seděla u klavíru a zpívala zamilovanou skladbu "Promise Me", kterou v roce 1990 přinesla společně s deskou "Beverley Craven". Byl to hit a tomuto albu se dařilo, neméně úspěšný byl i singl "Holding On". Po tříleté pauze tu byla druhá deska "Love Scenes" se singly "Love Scenes" a "Love Is The Light", ta už však nebyla tolik vidět. Na třetí album se čekalo do roku 1999, kdy vyšel zatím poslední studiový počin "Mixed Emotions", jenž se potuloval světem ve velké tichosti. Upadající hvězda této zpěvačky by měla být zvýrazněna rekapitulací hitů "The Very Best Of", která se nám dostala do rukou na recenzi.

Na této kompilaci nečekejte žádnou novou písničku, připravte se na odfláknutý booklet a porci příjemných čtrnácti písniček, které chronologicky mapují kariéru Beverley Craven. Debutová deska "Beverley Craven" dostala prostor s šesti skladbami, kterým výrazně vévodí "Promise Me", "Holding On" nebo píseň "Memories". Následná dvě alba dostala shodně místo po čtyřech skladbách. Na nich je znát, že Beverley se nechtěla stát megahvězdou a spíše se soustředila na psaní písniček, které potěší, ale nestanou se hity. Ať už budeme mluvit o "Love Scenes", "Love Is The Light", "We Found A Place", "Phoenix From The Fire" nebo "Tick Tock" - vždy se jednalo o písně, jejichž základem byla hra na klavír a vokál Beverley. "The Very Best Of" tedy přináší poklidné popově laděné písně, které nikoho neurazí, ale může se stát, že vám jednoduše uniknou stejně jako se Beverly Craven vytratila z hvězdného nebe.

Beverley je zpěvačkou, která se vymanila ze spár hvězdných výšin a natáčela po své potěšení a potěšení fanoušků příjemné písně. Pro někoho to bude jen o tom jednom velkém hitu, který sem tam zazní i v našem rádiovém éteru, někdo o ní ví úplně vše a "The Very Best Of" bude pro něj úplně zbytečným stříbrným diskem, protože na něm nenajde nic nového. Pokud někde na tuto dámu narazíte, zkuste jí věnovat kousek svého času, myslím, že si to zaslouží a vy budete příjemně překvapeni.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY