V Roxy zahrají zdarma britští Kava Kava

08.07.2004 13:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kava Kava
© facebook interpreta
V pondělí 12. července vystoupí v pražském klubu Roxy britská funky skupina Kava Kava. Do české metropole zajede, aby se místnímu publiku představila v rámci projektu Free Mondays, tedy tradičních pondělních koncertů v Roxy se vstupem zdarma.

Kava Kava (pojmenovaní podle legálního nakopávače) byli původně čtyřčlennou partičkou silně ovlivněnou Georgem Clintonem. Byli takovými jezdci v čele se zpěvákem Patem Fulgonim, který má v malíčku i klávesy a trumpetu, kytaristou Mattem Bondym, Jasonem Rileym na basu a Mickem Reedem na bicí. Spolu s vybuchující experimentálně-taneční scénou (značky jako Mowax, Skint nebo Ninja Tune) se Kava Kava rozhodla s novými technologiemi a svým neotřelým přístupem zapojit. Singl "Freedom" je představil jako říznou kapelu s mnoha vlivy, schopnou rozjet publikum až k bodu varu. Finálně šestičlenné funky monstrum s kompletní dechovou sekcí nečekalo dlouho a za poměrně krátkou dobu se na ně nalepila škatulka "strhující psychedelic funk".

Před necelým rokem kapela vydala na značce Chocolate Fireguard desku "Maui", která se setkala s velmi pozitivní kritikou - padala a stále padají slova o posunutí funky k dalšímu levelu, který zatím není kam zařadit. Vcelku je jedno, jak se jmenuje, důležité je, že to zní jak z jiného světa, je to groovy a po pár minutách vás to naprosto dostane. Singl "Funked Up & Freaked Out" se dostal na první místo v žebříčku NME Club Guide Chart a třeba takový Freddy Fresh má pecku ve svém Top Five. Band pokračuje ve funkování po všemožných klubech a festivalech napříč Francií, Holandskem, Švýcarskem, Belgií, Rakouskem, Německem, Polskem a také Českou republikou. Kapelu samozřejmě podpoří i DJové - tentokrát to budou Paya, Marco S, Enrico a v chilloutu Raveboy, Matoa a Kubaděra. Nezbývá než připomenout, že vstupné samozřejmě není a start je ve 20:00.

Více info na www.roxy.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY