Ostrava již za pár dní ožije hudbou

03.07.2004 14:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Natacha Atlas
© Natacha Atlas
Pouze pár dní zbývá do začátku jedné z největších hudebních událostí v České republice - mezinárodního festivalu Colours of Ostrava. Do Ostravy se 9. až 11. července opět sjedou tisíce lidí, aby se společně radovaly z hudebních lahůdek z různých koutů světa. Na letošním ročníku se mohou návštěvníci těšit na vystoupení hned tří hvězd světového formátu - legendárního irského rockera sira Boba Geldofa se skupinou The Bobkatz, královnu taneční world music Natachu Atlas a nejznámějšího alžírské zpěváka rai Rachida Tahu.

Stejně jako v minulých letech je vedle slavných jmen ze zahraničí připraven široký výběr z osvědčené kvality české hudební scény, vystoupí zde např. skupiny Tata Bojs, Monkey Business, Buty, MIG 21, Priessnitz, 100°C atd. Moderátorem hlavní scény bude frontman kapely Kryštof a ostravský rodák Richard Krajčo. V bohatém třídenním programu jsou zastoupeny nejrůznější hudební styly, každý si bude moci vybrat dle své chuti a nálady: pro milovníky keltské hudby se stane jistě požitkem hostování předních evropských kapel jako Oysterband, Urban Trad či Stonehenge. Etno-dance hudbu zastoupí slavní britští Zion Train či nový objev, kapela UR'IA z Běloruska. Klub Fabric bude patřit naopak předním světovým a českým DJs - např. Pat Heartovi, Josefu Sedloňovi, Střanislavu Zímovi atd. Na festival rovněž zavítá řada kapel ze Slovenska či sousedního Polska.

Do svého programu festival opět zařadí nabídku hudebních a tanečních workshopů. Pro návštěvníky je připraveno bohaté zázemí: stanové městečko, stánky s nejrůznějším občerstvením a zbožím, festivalové noviny, úschovny zavazadel, sociální zázemí a vše další pro jejich pohodlí. Diváci také budou moci využít až 50% slevu na jízdné s Českými drahami. Vedle Stodolní ulice přibudou dvě nové scény na Slezskoostravském hradě a louce v podhradí, vzdálené 5 minut chůze od Černé louky v centru Ostravy. Vstupenky za bezkonkureční cenu jsou k dostání v síti Ticketpro a ostravském klubu Boomerang. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna. Více informací na www.colours.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY