Olympijský soundtrack s Jamelií v čele chce spojit svět

24.06.2004 16:37 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Různí - Unity
© facebook interpreta
V řeckých Aténách bude 13. srpna slavnostně zažehnut plamen olympijského ohně. Po následujících šestnáct dnů se bude na celosvětové hry upínat veškerá sportovní pozornost planety. Při této příležitosti vydá label EMI oficiální popovou kompilaci "Unity", která má olympiádu doprovodit. A jak lze odezřít z tiskové zprávy, ambice si toto album neklade zrovna nízké.

"Unity" je jednou ze tří oficiálních desek Olympijských her 2004 v Athénách, a sice spolu s klasickou hudbu prezentujícím CD "Harmony" a řeckou hudební produkci představujícím "Phos". Podobně jako hry samé si i tvůrci alba kladou za cíl alespoň symbolicky spojit lidi rozdílných ras, národností, kultur i náboženských vyznání v jedno společenství. Oficiální hymnu "Pass The Flame" od Trevora Horna na albu "Unity" doplní muzikanti z patnácti zemí světa. Na převážné většině písní spolupracovalo hned několik interpretů; dočkáme se například duetů kapel Earth Wind & Fire a Roots Manuva, Mobyho a Public Enemy, Macy Gray a Keziah Jones a spousty dalších (viz tracklist na konci článku). Pilotním singlem je duel Tiziana Ferra a Jamelie "Universal Prayer", do rádií byla taktéž nasazena již zmiňovaná Hornova hymna. Albem "Unity" vydavatelství EMI s dojemnými gesty nekončí - rozhodlo se totiž, že pro účely programu boje proti AIDS v Africe poskytne nejméně 180 tisíc amerických dolarů nadaci Unicef.

Deska "Unity" vychází 17. července. Tracklist bude následující: Avril Lavigne - Knockin' On Heaven's Door, Destiny's Child feat. Will I Am - I Know, Timbaland feat. Utada feat. Kiley Dean - By Your Side, Tiziano Ferro feat. Jamelia - Universal Prayer, Sting feat. Mariza - A Thousand Years, Beres Hammond feat. Les Nubians - All The Way, Mr G - Issues, Earth Wind & Fire feat. Roots Manuva - Love Together, Wayne Wonder feat. Neneh Cherry - Eyes On the Prize, Lenny Kravitz feat. Kadim Al Sahir - We Want Peace, Macy Gray feat. Keziah Jones - Oh Yeah, Moby feat. Public Enemy - MKLVFKWR, Alice Cooper feat. Xzibit - Stand, Grönemeyer feat. Cheb Mami feat. Dalaras - Everlasting, Brian Eno feat. Skin feat. Rachid Taha - Still Standing, Trevor Horn feat. Yiannis Kotsiras feat. Tarkan - Pass The Flame.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY