Reggae festival udělá z Žízníkova Jamajku

22.06.2004 20:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Reggae Ethnic Session
© facebook interpreta
Tato akce v Žízníkově u České Lípy, která letos proběhne od 2. do 4. července, se stala doslova Mekkou všem milovníkům dobré muziky. Postupem času se z ní stala největší reggae, ethno a ska akce u nás. Organizátoři se snaží ve spolupráci s partnery JahMusic a Dílna film Praha rozdávat pohodu, radost a vzájemnou toleranci. Je to opravdu třídenní, nevšední akce plná překvapení a nových přátel. Pořadatelé letos také usilují o mezinárodní zastoupení z řad interpretů i návštěvníků. Preferují osobní přístup k lidem a snaží se o to, aby si každý odnesl plno pozitivních zážitků, které jej posílí v dalším životě.

Na letošní hlavní scénu, kterou bude uvádět Richard Tesařík z Yo Yo Bandu, dorazí 25 kapel. Největším lákadlem bude bezesporu britská formace Banco De Gaia. Z dalších zahraničních skupin je třeba připomenout španělský Caňaman, Rakušany The Buccaneers, Tigris z Maďarska, americkou Regatu 69, Tumbao z Polska, slovenské Polemik či mezinárodní formaci Al-Yaman. Z domácí, neméně zajímavé scény, se nesmí zapomenout na Yo Yo Band, Buty, Čankišou, Sto Zvířat, Švihadlo, Urban Bushman, Feher Fekete Kerek, TiDiTade, Sultan Soliman, Vertigo, Karavana, Ilam, Kapraska a další.

Druhou stage bude obsluhovat ve spolupráci s JahMusic na 30 selektorů z různých koutů naší planety především ve stylu dancehhall, od pátku až do neděle prakticky non-stop. Určitě stojí za zážitek DJs, jako jsou Pro Sound Liquid A, Dr.Kary, General Kryshpeen, Basment Pirates, Mighty Lemon, Supafly, Bingi Dem Kru, B.Rocka, Papapot, Mr.Andel, Scarefase, 1Heartman a spousta dalších.

Třetí scéna je věnována odpočinkovému chill out prostoru s kinem od Dílna film Praha, kde se budou prezentovat experimentální filmy, video art, animace a příjemná hudba. Festival doplní velkoplošná projekce, work shopy, bubnování, malování, míčové hry, tetování, ohňová show, velká non-stop jídelna, vegetarianská a asijská kuchyně, čajovny, ethnostánky, své zastoupení zde budou mít Drop-in, K-Centrum atd. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketstream nebo na www.reggaefestival.cz na dobírku. Dále také v CD shopu Radost (Bělehradská 120, Praha 2).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY