Slováckým Tasovem budou znít básně i rytmy

21.06.2004 11:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Endless
© Redblack
Poslední červencový víkend se v remízku na úpatí Bílých Karpat u slováckého Tasova rozeběhne už 12. ročník hudebního festivalu Beseda u bigbítu. Tedy nikoli folklór známý z nedaleké Velké nad Veličkou, ale festival beatový, multižánrový, v krajině, o které prý prohlásil na začátku minulého století francouzský sochař Auguste Rodin: "Ó, jaká to Hellada."

Pořadatelé chápou bigbít jako rozkročení, nestrachují se pátrat ani po divokých rytmech západní Afriky a Kuby, šlechtěných odrůdách world music, metalu, trip hopu, funku, punku, soulu, reggae, ska, folku, jazzu. Namátkou si napíchněme Lauru u její tygry, Tomáše Kočka & Orchestr, Gothart, Mango Molas, Znouzectnost, Pepu Nosa, Endless, Gang Ala Bastu, Cales, Oči jasajú, One Brain nebo Karavanu.

Osvěží exhibice Dekadentního divadla Beruška, Eskymáckého divadla SAD, monodrama Alda od Milana Kaplana v podání Petra Halíčka, autorská čtení Jáchyma Topola a Michala Šandy, senická Čajovna u Sousedů, zmanipulované i (výjimečně) nezmanipulované soutěže pro malé i velké, vyhlášení Miss Pleš, keramická dílnička, sousta pro hladové vegetariány, útulné prostředí Topolového hájku a doufejme i tasovský inventář, konferenciér Laďa Čumba. Beseda u bigbítu startuje v pátek 30. července přesně v 17 hodin a poběží nonstop čtyřicet hodin do 1. srpna. Na www.beseda.szm.com získáte další informace.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY