Chumbawamba již v úterý v Roxy

21.05.2004 18:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Chumbawamba - Un
© facebook interpreta
S velkou radostí si dovolujeme oznámit, že v rámci turné k novému albu "Un" se v úterý 25. května v klubu Roxy představí celosvětově známá a respektovaná kapela Chumbawamba.

Kapela se proslavila nejen ortodoxním anarchisticko-levicovým zaměřením, ale hlavně svými hudebními kvalitami. První singl "Revolution" vyšel v roce 1986 a během následujících nahrávek na sebe původní melodický punkrock Chumbawamby postupně nabaloval vlivy jak taneční hudby tak popu. Přelomovým albem pak bylo slavné "Tubthumper" (1997), na němž se kapela dostala až k naprosté symbióze hudební popové přijatelnosti a sobě vlastních radikálních textů. Podobné provokativní kombinace se Chumbawamba drží dodnes, ovšem přidává postupně i další vlivy. Zatím poslední album "Readymades" (2002) čerpalo z Chumbawambou milovaného britského folku a absolutně čerstvé "Un" pak skládanku doplní druhou částí - zvuky z celého světa. Samply polských vokálů, afrických zpěvů, internetových rádií, brazilských rytmů a dalších podobných záležitosti si nasbírali sami členové a dle dostupných materiálů se je opět vskutku nač těšit.

Ostatně to, že je kapela stále textově chytře provokativní, hudebně zábavná a koncertně naprosto strhující, nám již brzy přijede dokázat sama. Takže 25. května v Roxy...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY