Usher střídá singly na vrcholu amerického žebříčku

16.05.2004 08:38 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Americký R&B zpěvák Usher zažil svůj zatím nejlepší týden v žebříčcích Billboardu. Jeho "Burn" vystřídalo na čele singlového pořadí další jeho singl "Yeah!" a "Confessions" znovu vedou albový žebříček. Stručně řečeno, toto je jeden z neimpozantnějších týdnů popového interpreta historie amerických žebříčků.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Usher - Confessions
© facebook interpreta
Usherův singl "Yeah!" se po poroučí z první příčky Billboard Hot 100 a klesá na trojku. Singl vedl žebříček od 11. února, ale zpěvák nemusí být smutný, protože na čele ho střídá jeho další singl - "Burn". Usherovi se tak povedl ojedinělý kousek, když vystřídal na čele dva singly za sebou. Naposledy to dokázali OutKast letos v únoru a předtím pouhých pět interpretů historie. Kromě Beatles ovšem nikdo další z nich neměl třetí singl v Top 20. Tento týden to je "Confessions Part II" stoupající o tři příčky na čtrnáctku. Všechny tři singly jsou v první desítce hiphopového a R&B žebříčku, což se doposud nepovedlo vůbec nikomu. Ale dost bolo Ushera! Na dalších příčkách v desítce žádné velké změny, Mario Winans si drží dvojku, Beyonce je čtvrtá a Kanye West se s "All Falls Down" vrací do elity na sedmičce. Nejvyšší novinku má tento týden na čísle 61 Britney Spears s "Everytime", třetím to singlem z její aktuální desky. Americký průlom se podařil britskému R&B triu Mis-Teeq, když "Scandalous" debutuje na pozici 81. I jamajský zpěvák Kevin Lyttle s "Turn Me On" na čísle 94 může být spokojený. Další novinky ve stovce jsou Lloyd ft. Ashanti a "Southside" na pozici 73, Clay Walker s "I Can't Sleep" o dvě příčky níže a Slum Village ft. Kanye West a John Legend a "Selfish" na úplném chvostu stovky.

D12 - D12 World
© facebook interpreta
I v albovém žebříčku potvrzuje Usher, že v současnosti nemá v popu konkurenci. "Confessions" prodaly už tři miliony kopií a tento týden se vrací do čela. "D12 World" detroitské bandy D12 zaznamenalo šedesátiprocentní pokles prodeje a kleslo na dvojku. Na čtyřce debutuje rapper Petey Pablo se "Still Writing In My Diary: 2nd Entry", které hostí i Missy Elliot, Timbalanda nebo Kanye Westa. Další novinka je o osm příček níže, kde se usadili křesťanští rockeři Third Day s albem "Wire". Výběr "Totally Hits 2004" je čtrnáctý, finalistka televizní soutěže American Idol Kimberley Locke debutuje se svým albem "One Love" na místě No. 16, když diva Patti LaBelle je o dvě příčky níže s "Timeless Journey." Z dalších novinek vyberme třeba návrat Lionela Richieho "Just For You" na místě padesát, nebo oblíbenou skupinu Quentina Tarantina Los Lobos (album "The Ride") na místě 75. Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY