Support Lesbiens posílil René Rypar z Eleison

02.05.2004 18:26 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Eleison - René Rypar
© Katarina Mišíková
Support Lesbiens na začátku dubna přišli o Yardu Helešice. Zakladatel a zvukový mág neseděl zbytku formace - Kryštofovi Michalovi a Hynkovi Tomanovi. Prý se neshodli na dalším směřování skupiny. Šokován nezůstal jen Yarda, který v jednom rozhovoru uvedl, že si nikdy nepřekonatelných uměleckých rozporů nevšiml, ale také většina fanoušků. A překvapení přišlo i na konci dubna.

Support Lesbiens si vybrali náhradu - bude jí René Rypar, zručný kytarista, který krom "žabožroutských" Eleison hraje také s Krucipüskem. O přestupu informoval poprvé deník Právo, Kryštof Michal informaci potvrdil také serveru iDNES: "Upozornil na něj spoluhráč Hynek Toman, který se s Reném zná z dřívějška a několikrát spolu i hráli."

Michal mimo jiné řekl, že se skupině líbil Ryparův styl, přístup k hraní a také jeho předchozí projekty. Bude ovšem zajímavé sledovat, jak se zarytý rocker, kterým René Rypar podle oněch "předchozích projektů" je, bude snášet s mainstreamovým pojetím Support Lesbiens. Ti se v nové podobě představí pravděpodobně na akci Music For Your Life 20. května na Strahově.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY