Nikterak zábavné příšery

23.03.2004 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Dave Gahan se svým sólovým albem "Paper Monsters" samozřejmě vyjel i na turné, kde kromě skladeb z něj hrál i několik hitů z katalogu Depeche Mode. Jeden takovýto koncert vám může přiblížit DVD "Live Monsters", ale věřte, že se nejedná zrovna o úchvatný zážitek.
6/10

Dave Gahan - Live Monsters

Skladby: Hidden Houses, Hold On, Dirty Sticky Floors, A Question Of Time, Bitter Apple, Black And Blue Again, Stay, A Little Piece, Walking In My Shoes, I Need You, Bottle Living, Personal Jesus, Goodbye, I Feel You, Never Let Me Down Again
Celkový čas: cca 111 minut
Vydavatel: EMI
Dave Gahan - Live Monsters
© facebook interpreta
Když se Dave Gahan rozhodl pustit do své sólové desky, asi věděl, že se fandové rozdělí na ty, jimž se jeho album "Paper Monsters" líbit bude a na ty ostatní. Mě osobně deska kdovíjak nezaujala, ale komerční úspěch nebyl zanedbatelný, takže je jasné, že Gahan ve své sólové kariéře bude pokračovat dál. A jak už je dnes zvykem, z podpůrné šňůry k desce bylo vydáno živé DVD "Live Monsters". A ač není špatné, důvodů k jásotu taky moc není.

Bohužel hned na začátku musím napsat nepříjemnou pravdu - už dlouho jsem na DVD neviděl koncert nějaké hvězdy, který by byl tak nudný. A přitom to Gahan hned na začátku odpálí výbornou "Hidden Houses". Protože však za sebou má jen jednu sólovku, neměl moc z čeho vybírat, a tak na koncertě zazněla deska kompletní, doplněná samozřejmě o několik hitů domovských Depeche Mode. Co na desce není tak patrné, se ale naživo projevilo až tragicky - většina jeho sólového materiálu nemůže při srovnání s prověřenými hity Depeche Mode vůbec obstát. Pokud nejste zrovna skalními fandy, asi vás stejně jako mě stále bude brát nutkání přeskočit na další písničku. A pak na další. A pak konečně přijde "I Feel You" a "Never Let Me Down Again". Nikterak výborně na tom dévédéčko není ani po stránce vybavení. Kromě sterea je zde sice i DD 5.1, ale nikterak skvělý zvukový zážitek nečekejte. Titulky bohužel také ne.

V bonusové sekci najdete třípísňové poloakustické vystoupení z nějakého rádiového koncertu se třemi Gahanovými písničkami. Intimní koncertík přináší alespoň jinou atmosféru. Šestnáctiminutový dokument obsahuje převážně rozhovory s Gahanem a muzikanty jeho kapely, ovšem nic objevného se nedozvíte. Vyloženě naštve skutečnost, že dokument je sice vybaven titulky ve čtyřech jazycích, ale anglické mezi nimi dost nepochopitelně chybí. Jako by to tvůrci udělali naschvál...

DVD "Live Mosters" rozhodně není žádný průser, ale kromě slabé výbavy nepotěší ani samotným koncertem a jeho zpracováním. Sebe možná Gahan přesvědčil, že jeho sólová dráha má smysl, mě ale bohužel ne. A tohle dévédéčko je toho důkazem. Ploché, nudné a průměrné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY