Monster Magnet v pondělí v Paláci Akropolis

17.03.2004 10:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Monster Magnet
© facebook interpreta
Monster Magnet vystoupí společně s Gluecifer a The Quill v pondělí 22. března v Paláci Akropolis. Začátek akce je už v 18:30.

Dave Wyndorf (kytarista a zpěvák) zakládal Monster Magnet už jako rock&rollový veterán. Svoje první zkušenosti získal koncem sedmdesátých let, kdy působil v nepříliš známé punkové kapele Shrapnel. Se zpěvákem Timem Croninem, kytaristou Johnem McBainem, basistou Joe Calandrou a bubeníkem Johnem Cleimanem, poučeni punkem, space rockem i psychedelií, začali společně pod jménem Monster Magnet hledat zvuk nové kapely. Ten měl, a dodnes má, nejblíže k hard rocku, na jehož základech stojí košatá stavba plná instrumentálních a zvukových hříček. První album - velice impresivní a zcela originální - natočili v roce 1992 pod názvem "Spine Of God". Další dvě alba sice nedosáhla úspěšnosti debutu, kapela však na sobě stále pracovala a v roce 1998 se jejich čtvrté album "Powertrip" stalo v USA zlatým. Úspěch alba a hitu "Space Lord" odstartoval dvouleté (!) světové turné, na kterém Monster Magnet hráli na společných podiích s kapelami jako Metallica, Megadeth nebo Aerosmith. Ostatně v té době také poprvé zavítali do Prahy právě s Metallicou. V letošním roce vydali výběr svého nejlepšího materiálu a vyrážejí na turné, na němž se zastaví i v Praze.

Monster Magnet jsou nejen brilantní instrumentalisté, jak se na jednu z nejvýraznějších amerických alternativních metalových kapel sluší, ale také proslulou koncertní kapelou. Je čas nechat se vtáhnout do silového pole jejich magnetu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY