Přijďte na masopust!

18.02.2004 17:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

XI. Žižkovský masopust
© facebook interpreta
Žižkovský masopust dosáhl za více jak deset let svého trvání takřka kultovního statutu. Akce, kterou pořádají radní z Prahy 3, letos slaví jedenácté narozeniny. Program masopustního veselí, které od 20.2. do 24.2. opanuje žižkovské ulice je zárukou toho, že i letos Masopust dostojí své pověsti největšího pouličního mejdanu v Praze.

Stovky kilogramů zkonzumovaných masopustních dobrot, kterými žižkovští radní každý rok dokazují úspěšnost nejstarší akce svého druhu v Praze, doplňuje i letos bohatý kulturní program. Ten začne v sobotu v Paláci Akropolis maškarním rejem, tombolou a koncertem skupin Rock'n'roll band Jožky Pilaře a The Beatles Revival - Spiders. V Akropoli se bude hrát i v pondělí, kdy vystoupí zřídkakdy koncertující doyen českého blues Michal Prokop & Friends a skupina Triny, která mixuje tradiční romskou a současnou taneční hudbu - kdo slyšel výsledek spolupráce Věry Bílé s kytaristou Gipsy Kings Chicem, ví, o čem je řeč. Třešničkou na dortu bude setkání Lenky Dusilové a její doprovodné kapely Secretion s Divadlem Continuo na jednom pódiu v úterý večer na náměstí Jiřího z Poděbrad. Vystoupení, které proběhlo v Praze zatím pouze jednou, obcházejí fámy, že se to "prý musí vidět". Divno-loutky a divno-herci Continua s maskami a na chůdách budou také již tradiční součástí maškarního průvodu se spoustou "občerstvovacích zastávek", kterým Masopust v úterý vyvrcholí.

Jakkoli se může zdát spojení úřednického šimla a proslulé žižkovské nálevny "U vystřeleného oka" bizardní, o letošním masopustu budete mít asi jedinou šanci v životě pochutnat si na delikatesách, které přímo zde uvaří radní Prahy 3. Ostatně více než bizardní je vlastně celý Žižkovský masopust. Představte si dav maškar, valící se za ohromného rachotu bubnů pražskými ulicemi, když zavřete oči, připadáte si jako na karnevalu v Riu, když je otevřete, zjistíte, že jste přeci jenom na Žižkově, ačkoli... přijďte se přesvědčit sami. Bližší program oslav najdete na www.praha3.cz


DOPORUČENÉ ČLÁNKY