Dnes se budou předávat ceny Grammy

08.02.2004 15:06 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

OutKast - Speakerboxxx/The Love Below
© facebook interpreta
V noci z neděle na pondělí, přesněji od dvou hodin ráno středoevropského času, se budou v Los Angeles předávat prestižní hudební ceny Grammy. K této příležitosti se samozřejmě sejde smetánka hudebního šoubyznysu. Přenos letos vysílá i Česká televize, takže u toho můžeme být i my.

Seznam vítězů bude jako tradičně předlouhý, protože kategorií je něco přes sto. Absolutním vítězem pro média ale bude ten, kdo získá proslavených gramofónků nejvíce. S šesti nominacemi se na večer těší OutKast, o kterých se obecně mluví jako o největších favoritech večera. Navíc skórovali hlavně v nejprestižnějších kategoriích píseň a album roku. Beyonce, Jay-Z a Pharrell Williams z The Neptunes budou také čekat na šest verdiktů. Pět nominací mají Missy Elliott, Eminem, Evanescence, 50 Cent, Chad Hugo z The Neptunes, Ricky Skaggs, Justin Timberlake, Luther Vandross a zesnulý Warren Zevon.

Na ceremoniálu vystoupí Justin Timberlake, Celine Dion, 50 Cent, Foo Fighters a Chick Corea, The White Stripes, Christina Aguilera, Beyoncé, Black Eyed Peas, Jackson Browne, Emmylou Harris, Alicia Keys, Martina McBride, Prince, Timothy B. Schmit z The Eagles, Sean Paul, Billy Bob Thornton nebo Dwight Yoakam. Velmi zajímavé bude vystoupení na počest výročí prvního koncertu The Beatles v Americe, ve kterém se v rolích slavné čtveřice z Liverpoolu objeví Sting, Dave Matthews, Vince Gill a Pharell Williams. OutKast si zase vystřihnou jednu skladbu společně s funkovými legendami Earth, Wind & Fire a Parliament Funkadelic. Chybět ale bude po skandálu z minulého týdne Janet Jackson.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY