Hrající comeback Jany Kratochvílové

15.01.2004 09:10 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Jana Kratochvílová - Uriel
© facebook interpreta
Firma EMI v únoru umožní zpěvačce Janě Kratochvílové comeback, a sice prostřednictvím desky "Uriel", kterou dala Jana dohromady spolu s partnerem Jiřím Hrubešem. Samo vydavatelství hodnotí očekávané album jako "událost roku" - na nové "světlé" české písničky si její fanoušci totiž museli počkat celých dvacet let.

Jana Kratochvílová, která žije převážně v Londýně a v devadesátých letech se - pod pseudonymem Uriel - v tuzemsku pouze nárazově prezentovala s anglickým progresivním metalovým projektem Illuminati, proslula hity "V stínu kapradiny", "Trajler BX 60", "Copánky" a dalšími. Dnes však tato zpěvačka výborných hlasových dispozic tvrdí: "Minulost mě nezajímá. Ve třetím tisíciletí se musíme dívat jenom dopředu." Její slova by mohla potvrdit právě novinka "Uriel", jež by měla být "pozitivním albem, hudebním lékem na nemoci z divné doby".

První singl "Archanděl spásy" vyšel už před Vánocemi. K sehnání je na prodejním singlovém nosiči, který dále obsahuje písně "Když zvony zvoní" a "Vzepni křídla svá", jež na regulérní album nebudou zařazeny. "Uriel" vychází 9. února.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY