UK Subs a The Vibrators ve čtvrtek v Roxy

13.01.2004 10:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

UK Subs v Roxy plakát
© facebook interpreta
UK Subs, punková legenda na stovkách tisíc kožených bund, pokračuje ve svém "neustálé turné" režimu a hrají tak již novým generacím národně odcizené punkové mládeže (kterým bylo kolem pěti let, když mohli sledovat Charlieho a spol. ve slavné Britské TV show "Top Of The Pops!").

Inspirování Damned a Sex Pistols, zformovali se v roce 1976 jako United Kingdom Subversives a již v 77-mém svůj název zkrátili na UK Subs a koncertovali ve všech tehdejších londýnských punkových klubech. Dvě písničky, z nichž jedna je jejich minimalistická klasika "I Live In A Car", se brzy objevují na výběru "Farewell To The Roxy" a po skvěle se prodávajícím indie singlu "C.I.D" (1978) se podepsali vydavatelství Gem records, které jim přes RCA zařídilo celosvětovou distribuci. K překvapení každého se stali jedním z nejvíce konzistentních a viditelných úspěšných kapel, se sedmi za sebou jdoucími UK Top 30 hity mezi lety 1979-81, upevňujíce svou pozici po celém světě přímo nabitým rozvrhem koncertní šňůry, která víceméně trvá až dodnes. Vedená neúnavným Charliem Harperem (nyní označovaným za otce UK punku, stále vášnivým a platným členem punkové frakce), kapela stále pokračuje a vzkvétá i přes měnící se jak sestavy, tak nahrávací společnosti. Koncertujíce celosvětově po 25 let, udržují a šíří pravý duch punk-rocku, bez kompromisů a změkčení, které se podepsalo na mnoha jejich současnících.

Rok 1997 byl svědkem návratu klasického Harper/Garratt/Gibbs sestavy produkující 20té výroční album "Quintessentials". O dvě léta později vychází best of kompilace za posledních 15 let nazvaná "Sub Mission", jíž předcházel krvavě červený sedmipalcový vinyl "Riot 98". V novém miléniu se UK Subs podařilo dokončit celosvětové turné, vydat (znovu) album "Time Warp" i (poprvé) singl "The Revolution's Here" (7" vinyl/CD) na francouzském labelu Combat Rock Records. Na konci roku 2002 a při příležitosti 25. výročí punk rocku, UK Subs svou novou deskou "Universal" (Captain Oi records) dokazují, že jsou stále silou, s níž je třeba počítat.

Letošní rok patří vydavatelsky pouze UK Subs polovina singlu "Fuck You Punx Vol:2", kterou je zabijácký track "Terroristos", zbytek z něj je totiž věnován evropsko/anglicko/americkému turné. V rámci něj kapela UK Subs, spolu s další legendou The Vibrators vystoupí i v klubu Roxy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY