Monkey Business nezahálejí

18.11.2003 08:32 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Přecenili jsme svoje síly Tour 2003
© www.monkeybusiness.cz
Pokud se vám zdá, že po vydání "Resistance Is Futile" a následné propagaci i sérii s ní souvisejících rozhovorů pro média museli Monkey Business nutně padnout vyčerpáním a začít sbírat čerstvé síly, poněkud vás poopravíme. Tábor MB, zdá se, nikdy nespí. Po videu k prvnímu singlu "Intercooler", skladby, která poslední týdny dost hojně rotuje v rádiích, muzikanti okolo Romana Holého nelenili a pustili se mj. do dalších dvou klipů (oba již tradičně v režii Zdeňka Suchého).

První z nich, "Am I An Airhead", bude zanedlouho ke stažení na webu kapely (více než měsíc má novou podobu). Jeho část mohli vidět účastníci srpnového křtu v Lucerně - k baladické písni čekejme klip pojatý spíše umělecky, tváří členů kapely si zde tentokrát moc neužijeme (jde tedy o podobné ražení, jako v případě videa "Peace Of My Life" - zpomalené obrázky umocňující emotivní sílu skladby). Druhým zmíněným se stane "We Feel Better Than Jan Hus". Skupina prozradila zatím jen tolik, že natáčení proběhne na hradě Rábí, a to za asistence početného středověkého komparsu i samotného Švejka, maskota desky.

A protože ve filmování Monkey Business nejspíše našli zalíbení, hodlají zaznamenat jedno z koncertních vystoupení kamerami, aby konečně splnili svůj slib fanouškům z minulého roku, tedy vydat kýžené DVD, které bude krom vystoupení obsahovat dokumenty z natáčení, rozhovory, remixy a podobně. Kdy titul vyjde, zatím není známo (budeme vás samozřejmě včas informovat), každopádně se přípravy daly opět do pohybu.

Do konce roku stihne kapela odehrát ještě několik koncertů zimního turné "Přecenili jsme svoje síly" (název naráží na "Jsme jedna z 200 nejlepších kapel na světě Tour"), a sice v první polovině prosince. Poté bude, aspoň co se týče živých vystoupení, měsíc a půl odpočívat.

"Přecenili jsme svoje síly Tour":

3.12. Litomyšl - Kotelna
4.12. Brno - Babylon
5.12. Bratislava (SK) - Babylon
10.12. Olomouc - U Klub
11.12. Ostrava - Fabrik
12.12. Zlín - Klub 603
13.12. Pardubice - Atomik
28.1. Hradec Králové - KD Střelnice


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY