Další změny v sestavě Soulfly

29.09.2003 16:48 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Soulfly
© Ondřej Dědina / MusicServer.cz
Max Cavalera, vůdčí osobnost Soulfly (a bývalý leader Sepultury), konečně oficiálně okomentoval odchod několika členů souboru. V tiskové zprávě se podle serveru Blabbermouth.net uvádí mimo jiné toto: "O nic velkého se nejedná. Soulfly se neustále vyvíjejí a já budu vždy představovat nové hudebníky fanouškům skupiny. Popravdě řečeno, na žádné desce nebylo totožné složení Soulfly. Nikdy jsem nezamýšlel pojmout Soulfly jako tradiční kapelu."

O co se vlastně jedná? Již dříve vyšlo nezcela oficiální cestou ve známost, že Soulfly by měli opustit basák Marcello D.Rapp, bubeník Roy Mayorga a kytarista Mike Doling. Novými jmény jsou Marc Rizzo (kytara, ex-Ill Niňo), z "Primitive" známý Joe Nunez (bicí) a Bobby Burns (basa, ex-Primer 55). Ti doprovázejí Cavaleru na aktuální sérii koncertů v USA. Zda se bude jednat zároveň o "konečné" složení, není jisté.

Max Cavalera zároveň nedávno ohlásil, že by měl letos začít pracovat na nové desce, která snad vyjde v polovině příštího roku. Doposud poslední, třetí CD "3", doputovalo do obchodů před více než jedním rokem. V rámci turné k albu "3" zavítali Soulfly i do České republiky (report zde).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY