Lady Gaga novým singlem "Disease" zvukově připomíná éru alba "Born This Way"

25.10.2024 10:03 - Tomáš Navrátil | foto: Interscope Records

Ačkoli aktuální film "Joker: Folie à Deux", ve kterém si Lady Gaga zahrála jednu z ústředních rolí, sklízí poměrně negativní ohlasy a kina jej postupně stahují ze svých programů, výkon hlavní aktérky se dočkal převážně chvály. Role Harley Quinn jí perfektně sedla a také její hudební čísla výrazně převyšovala pěvecký um oscarového Joaquina Phoenixe. Vzhledem k očekávání většího ohlasu doplnila zpěvačka film i o sólové album s názvem "Harlequin".

Nyní je však potřeba rychle zapomenout na kasovní neúspěch a soustředit se na novou éru, kterou nám Mother Monster pravděpodobně naplno naservíruje během února 2025. Prvním singlem z její sedmé studiové desky se stala drsná píseň "Disease".

Už při prvním poslechu lze postřehnout, že novinka připomíná slavnou éru alba "Born This Way" z roku 2011. "Disease" působí takřka jako dvojče kdysi rozporuplně přijatého singlu "Judas", zatímco její úvod lehce evokuje relativně nedávný hit "Hold My Hand" z filmu "Top Gun: Maverick". Textově pak song odkazuje k někdejší samostatné vlaštovce "The Cure".

Přestože zde Gaga zpívá s obrovskou intenzitou a dodává písničce neuvěřitelný drajv a šmrnc, nelze se ubránit dojmu, že by mohla později zapadnout - podobně jako pilot "Perfect Illusion", který odstartoval éru desky "Joanne". Pamatuje si na něj ještě někdo?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY