Ani Michal David, ani David Deyl. Novým zpěvákem Lucie se stal Viktor Dyk

24.10.2024 12:13 - Honza Balušek | foto: se svolením kapely Lucie

Od oznámení Davida Kollera, že opět a pravděpodobně nadobro opouští skupinu Lucie, už uběhla spousta času. Kapela však oznámila, že bude s novými členy pokračovat dál a oslaví čtyřicet fungování speciálními koncerty i novým albem.

Během několika měsíců, kdy Koller stihl ještě během léta odjet poslední koncertní štace v rámci putovního festivalu Hrady CZ, se fanoušci na sociálních sítích předháněli v tipech, kdo by mohl v legendární formaci nově zpívat. Logicky v úvahu přicházel třeba dávný člen Michal Penk, nechyběly ani spíše vtipné nápady s kýmkoli, kdo má ve jméně David, jako oba zpěváci zmínění v titulku. Zbylá trojice ale na čtvrteční tiskové konferenci odhalila, že frontmanem se stane Viktor Dyk.

Hudební fanoušci jej samozřejmě znají, pro spíše rádiové posluchače připomeňme, že o něco známější Vojta Dyk je jeho bratrancem. Viktor působí hlavně jako muzikálový herec, cizí mu ale rozhodně nejsou ani klubová pódia. Po odchodu Marky Rybin například působil i jako hlas kapely Gaia Mesiah.

Samotná Lucie aktuálně pracuje na nové desce nazvané "Radost" a chystá se na koncertní turné, na němž nového zpěváka a zbývající trojici Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák doplní na bicí Štěpán Smetáček. Zúčastnit by se vystoupení měli i speciální hosté, skupina prozatím mluví o Petru Jandovi, Michalu Pavlíčkovi a Michaelu Kocábovi. Pražský koncert muzikanti odehrají 9. prosince 2025 v O2 areně, další vystoupení se budou konat v Brně, Ostravě, Plzni a Bratislavě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY