Soap&Skin předělávku "Girl Loves Me" od Davida Bowieho podtrhuje skličujícím lesním klipem

23.10.2024 08:39 - Kateřina Spacek | foto: Katarina Šoškić

Rakouská umělkyně Anja Plaschg stojící za projektem Soap&Skin oznámila vydání nového alba coververzí "TORSO". Nahrávka vyjde 22. listopadu a představí originální zpracování písní Cat Power, Lany Del Rey, Davida Bowieho a dalších interpretů.

Deska vznikla na popud organizátorů rakouského Donaufestivalu, kam Plaschg před dvěma lety pozvali, aby odprezentovala celou sadu coververzí. Tehdejší set obsahoval skladby jako "Voyage, Voyage" od Desireless, "What's Up?" od 4 Non Blondes, "The End" od The Doors a spoustu dalších. I tyto písničky se objeví na chystané kolekci, jen v aktualizovaném zpracování.

Jako ochutnávku hudebnice vybrala své podání skladby "Girl Loves Me", kterou má v originále na svědomí velikán David Bowie. Písnička se objevila na jeho poslední studiovce "Blackstar" a je spíše experimentálním kouskem inspirováným slavným dílem Anthonyho Burgesse "Mechanický pomeranč".

Kdo knihu četl, případně viděl filmové zpracování, jistě ví, že se rozhodně nejedná o žádný sladký románek, ale o pořádně šokující příběh. Podobně skličující nálady se držela i Anja, která ale zároveň zůstala věrná originálu.

Vizuál k písni se nese v duchu hororové, až surrealistické podívané. Když divák náhodou nesleduje Rakušanku připoutanou k obrovskému vozidlu, které plachtí lesem, pozoruje obří stroje opracovávající kmeny stromů, nebo zvláštní lesní bytost chránící své území.

Album "TORSO" nabité předělávkami slavných skladeb zahrnuje následující dvanáctero: Mystery Of Love (Sufjan Stevens), God Yu Tekkem Laef Blong Mi (Hans Zimmer), Born To Lose (Shirley Bassey), Gods & Monsters (Lana Del Rey), Maybe Not (Cat Power), Voyage, Voyage (Desireless), Johnsburg, Illinois (Tom Waits), Girl Loves Me (David Bowie), Stars (Janis Ian), Pale Blue Eyes (The Velvet Underground), What's Up? (4 Non Blondes), The End (The Doors).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY