Desperát Poly Noir představuje temně romantický song "Všechno přikryté je tmou"

14.10.2024 10:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Smile Music

Temně westernová vize frontmana crossoverové Insanie Polyho, projekt Poly Noir, se již brzy dočká zvěčnění v podobě alba "K mýmu ohni nesedej". Debutová kolekce vyjde už 1. listopadu u labelu Smile Music a křtu se dočká na dvou jedinečných koncertech, a to 28. listopadu v brněnském Kabinetu múz a 4. prosince v pražském Cross Clubu. Při těchto příležitostech se na pódiu představí kapela The Holy Spirit Smugglers - poprvé, podruhé a naposledy.

Pro ukrácení času nyní Poly Noir představuje další skladbu "Všechno přikryté je tmou". "Tahle písnička je čisté dark country a z velké části se inspiruje atmosférou první řady TV seriálu ’True Detective’," nabízí výklad skladby ústřední postava celého projektu. "Nekonečná krajina, která zlověstně mlčí, a přitom už se na pozadí chystá něco, čemu nejsi schopen zabránit. Při nahrávání jsem se spolehl jen na akustické kytary a zpěv, vynechal jsem smyčce, sbory a další opulentní omáčky. Chtěl jsem zkusit jednoduchou temnou baladu, která se dá hrát ve tmě u ohně."

Na kost ohlodaná forma písni sluší, na vykreslení temné atmosféry není třeba zbytečné aranžérské hutnosti. Novinka si ledacos bere z přímočarosti hudby Ennia Morriconeho k dolarové trilogii režiséra Sergia Leona - minimálně v jednom momentu ji navíc vyloženě cituje. Samotný text odhaluje temně romantickou podstatu Polyho desperátského alter ega. A funguje to skvěle.

Vizuál k singlu bude neméně zajímavý: "K písničce se právě stříhá videoklip, který jsme z větší části natáčeli ve staré románské kapli v Rybníkách u Moravského Krumlova," láká Poly.

Vznik alba lze podpořit v crowdfundigové kampani na serveru Donio.cz. Podporovatelé si mohou vybrat z celé řady odměn, kromě obligátních fyzických nosičů (k dispozici bude i speciální kouřový vinyl v rudé barvě) nebo zapalovače je připraven i balíček speciálních karet, Polyho kytarový zesilovač nebo ručně zdobený a vázaný zpěvník.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY