Z New Orleans do Prahy: Hot 8 Brass Band hledají v hudbě naději a esenci radosti

11.10.2024 13:06 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Dědictví tradiční hudby domovského New Orleans ve své hudbě nezapřou. Hot 8 Brass Band ale nezůstávají u klasického jazzu a obohacují ho o prvky funku, rapu i hip hopu. Ne nadarmo je na své ceněné album pozval Jon Batiste (držitel mnohých Grammy, ale i Oscara za soundtrack k filmu "Duše"). Jejich strhující a autentické podání tradiční hudby jim přihrálo koncerty s Georgem Ezrou i Mary J. Blige, ale hlavně nadšené publikum po celém světě.

Česká premiéra Hot 8 Brass Band proběhne 13. dubna 2025 v pražském klubu Rock Café, vstupenky za 550 korun jsou právě v prodeji na webech fource.cz, GoOut a Ticketmaster.

Dynamika osmičlenné kapely vychází z maximálního vzájemného porozumění, ne nadarmo o ní zesnulý kapelník Bennie Big Peter Pete hovořil jako o rodině. Když v roce 2021 zemřel ve věku pouhých pětačtyřiceti let, jako by tím podtrhl, že auru Hot 8 Brass Band nedefinují jen triumfální hudba, ale i tragédie. Jim navzdory ale skupina neschází z cesty a od roku 1995 šíří evangelium neworleanského jazzu a připomíná, že dokud bude naživu tamní umělecká scéna, bude to dobrý signál úplně pro všechny.

Díky jejich osobitému pojetí "Sexual Healing" (Marvin Gaye) či aktualizacím skladeb od Snoop Dogga nebo Stevieho Wondera se dědictví pouliční hudby New Orleans dostává k dalším a dalším lidem. Za album "The Life & Times Of..." si Hot 8 Brass Band vysloužili nominaci na Grammy, účinkovali v dokumentech Spikea Leeho i seriálu HBO "Treme". Jsou ikonami scény, která na ikony nehraje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY