Nové desky 41/2024 - od The Offspring přes Vladimíra Mišíka po Becky G

16.10.2024 12:00 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Daveed Benito

Druhý říjnový týden přinesl zvýšené množství domácích titulů, když vedle Vladimíra Mišíka vydali novinky Martina Trchová, MikAel a Eva Burešová. Přespolní tentokrát reprezentují The Offspring, nová hvězda country rapu Jelly Roll, latinpopová Becky G, jazzová Samara Joy, Myles Kennedy a s novou verzí "Brat" Charli XCX.
V pátek 11. října vyšly tyto nové tituly:

The Offspring - Supercharged
žánr: punk-rock

The Offspring - Supercharged
Legendární The Offspring připravili po třech letech novou studiovou nahrávku. Nástupce "Let The Bad Timer Roll" z roku 2021 nese název "Supercharged" a za jeho produkcí nestojí nikdo jiný než starý známý Bob Rock. Současně jde o první desku, na které se podílel baskytarista Toss Morse coby oficiální člen kapely. Poprvé ve své historii vůbec na studiovém albu spolupracovali hudebníci s multiinstrumentalistou Jonahem Nimoyem a bubeníkem Brandonem Pertzbornem. "Chtěli jsme natočit desku, která bude obsahovat čistou energii - od začátku do konce," uvádí v tiskové zprávě sama skupina a slibuje celkem deset písní, které mají za úkol posluchačům především dodat pozitivní náladu. Ukázky k poslechu najdete na YouTube.


Becky G. - Encuentros
žánr: latin pop / hip hop / reggaeton

Becky G. - Encuentros
Americká zpěvačka s mexickými kořeny Rebbeca Marie Gomez jen za poslední rok téměř zdvojnásobila počet svých Latin American Music Awards a posbírala řadu dalších cen a nominací na ně. Není tedy divu, že hned po roce se vrací zpět už se svým čtvrtým, opět španělsky zpívaným albem "Encuentros". Ačkoli je to třetí deska ve třech letech, rozhodně své fanoušky nešidí a servíruje jim hned šestnáct písniček, v nichž přivítala i čtveřici hostů, kterými jsou Tito Double P, Oscar Maydon, Oscar Ortiz a Delilah. Trochu slunce do podzimních dnů vnese i poslech jejích písniček na YouTube Becky G.


Vladimír Mišík - Vteřiny, měsíce a roky
žánr: folk rock

Vladimír Mišík - Vteřiny, měsíce a roky
Vladimír Mišík, jeden z nejvýznamnějších českých hudebníků, opět potvrdil své mistrovství novým albem "Vteřiny, měsíce a roky". Tato deska je již třetím počinem, na kterém spolupracoval s producentem Petrem Ostrouchovem, a navazuje tak na úspěšné předchozí tituly "Jednou tě potkám" a "Noční obraz". Mišík na kolekci opět prokazuje svou schopnost spojit rockové kořeny s poetickými texty. Najdete zde patnáct nových písní, z nichž některé vznikly ve spolupráci s Michaelem Žantovským, a také zhudebněné básně předních českých autorů jako Josefa Kainara, Jana Skácela, Jiřího Dědečka a Františka Gellnera, jeden text napsal Tomáš Belko. Album přináší pestrý hudební zážitek, který nabízí širokou škálu emocí a myšlenek. Ačkoli zpěvák na této kolekci experimentuje s různými hudebními styly, zůstává věrný svému charakteristickému zvuku. Jeho nezaměnitelný hlas a hluboké texty dodávají albu osobitý charakter a činí jej nezapomenutelným poslechovým zážitkem. Ukázky naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Martina Trchová - 90 % štěstí
žánr: folk

Martina Trchová - 90% štěstí
Čtyři roky připravovala Martina Trchová materiál pro v pořadí čtvrté album, které nazvala podle verše jedné z písní "90 % štěstí". V textech zachycuje pocity spojené s dvojnásobným mateřstvím i rodinnými ztrátami, všímá si ale i detailů každodenního městského života. Nahrávka obsahuje jedenáct autorských skladeb, které nahrávala ve spolupráci s producentem a hudebníkem Martinem Kyšperským z kapely Květy. "S Martinem jsme už v roce 2020 natočili duet 'Nové otazníky' a práce na něm byla pro mě tak inspirativní a zároveň tak samozřejmá, že volba jeho jako aranžéra a producenta celého alba byla pro mě zcela jasná a intuitivní," vysvětluje sama písničkářka. Do studia si navíc přizvali například i jazzového bubeníka Martina Nováka, cellistku Alžbětu Rolečkovou nebo trumpetistu Christoffera Strandha. Více informací a zejména ukázky z desky nabízí vydavatelství Indies Scope.


Charli XCX - Brat And It’s Completely Different But Also Still Brat
žánr: club pop / hyperpop / electroclash

Charli XCX - Brat And It’s Completely Different But Also Still Brat
Charli XCX vydala na počátku června své šesté album "Brat", už si za něj stačila vysloužit nominaci na Mercury Prize a Pitchfork jej řadí na sedmé místo nejlepších desek dvacátých let. To možná vysvětluje, proč se k němu znovu vrací, navíc ve velmi atraktivní formě. Už jeho název "Brat And It’s Completely Different But Also Still Brat" trochu naznačuje, že jde vlastně o remixovou kolekci, ovšem za novou podobou šestnácti písniček stojí opravdu velké hvězdy hudební scény - Robyn, Yung Lean, BB Trickz, Ariana Grande, The 1975, Jon Hopkins, Troye Sivan, Addison Rae, Caroline Polachek, Bladee, Lorde, The Japanese House, Tinashe, Julian Casablancas, Bon Iver, Shygirl, Billie Eilish a pochopitelně i producent originálu A. G. Cook. Jak zní nová podoba alba a proč má už nyní na metacritics hodnocení 92 %, zjišťujte na zpěvaččině YouTube profilu.


Myles Kennedy - The Art Of Letting Go
žánr: hard rock

Myles Kennedy - The Art Of Letting Go
Americký rockový zpěvák a kytarista Myles Kennedy, známý především jako frontman kapely Alter Bridge a spoluprací se Slashem, představuje své nové sólové album "The Art Of Letting Go". Tato deska, která navazuje na úspěch předchozích projektů, přináší posluchačům další porci emotivního a melodického hard rocku, pro který je Kennedy charakteristický. Třetí sólovka představuje další kapitolu jeho bohaté hudební kariéry. Ačkoli se zpěvák drží svého typického zvuku, kolekce nabízí vedle energických rockových pecek a klidnějších balad i několik překvapení a experimentů, což vytváří pestrý a zajímavý poslechový zážitek. Ochutnávku toho, co vás na albu čeká, najdete na oficiálním YouTube kanálu Mylese Kennedyho.


Samara Joy - Portrait
žánr: jazz / soul / rhythm and blues

Samara Joy - Portrait
Během dvou let se stala Samara Joy jednou z nejvýraznějších jazzových zpěvaček. Loni získala dvě Grammy včetně jedné v top kategorii Objev roku a letos k nim přidala třetí. Vydání jejího třetího řadového alba "Portrait" už je tedy nutné brát jako podstatnou jazzovou událost. Nahrála pro něj osm skladeb, většinou převzatých od skladatelů a interpretů, jako jsou Charles Mingus, Antonio Carlos Jobim, Sun Ra nebo Barry Harris. Poprvé na nich spolupracovala s americkým trumpetistou Brianem Lynchem, který má za sebou spolupráci s Buena Vista Social Club, Artem Blakeym, Maxwellem či Princem. Co vzniklo v tandemu s rodačkou z newyorského Bronxu, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Tank And The Bangas - The Heart, The Mind, The Soul
žánr: progresivní r'n'b / neo soul / hip hop

Tank And The Bangas - The Heart, The Mind, The Soul
Na rozdíl od americké zpěvačky její krajané Tank And The Bangas na svůj první gramofonek stále čekají, a to i přes to, že dosud posbírali tři nominace. Tím ale vazby na Samaru Joy zdaleka nekončí; podílela se totiž na jejich nové desce "The Heart, The Mind, The Soul". Přidali se k ní navíc Jill Scott, Aja Monet, J. Ivy, Yaya Bey a zejména pak Robert Glasper, který má prsty hned ve třech skladbách z dvanácti. Nikoho tedy nepřekvapí, že skupina opustila funk a přesunula se blíž progresivnímu r'n'b a neo soulu. Potvrdíte si to na jejím YouTube.


MikAel - Focus
žánr: electro pop / synth pop

MikAel - Focus
Michael Foret, který už několik let vystupuje pod jménem MikAel, nachystal po pěti letech nové album "Focus". Pod deseti písničkami je autorsky podepsaný sám zpěvák, Karel Havlíček a také producent Luděk Fiala z kapely Decline. Nedílnou součástí nahrávky je také výtvarná část: "Každé písní jsem věnoval jeden svůj obraz a každému obrazu jednu svou píseň. Do každého z obrazů jsem vnesl několik skrytých poselství, které zároveň obsahují i texty písní. Většinou jde o různé motivační vzkazy nebo barvy, které emočně splývají s mými písněmi. Každý si tam najde své, neboť obrazy i celé album je velmi pestré. Žánrově se pohybujeme na pomezí elektronické hudby, popu i electro rocku," osvětluje. První singly, včetně duetu s Tonyou Graves, sdílí na svém YouTube.


Tip týdne

Jelly Roll - Beautifully Broken
žánr: country rap / hip hop / country

Jelly Roll - Beautifully Broken
Americký zpěvák a rapper Jason Bradley DeFord, známý jako Jelly Roll, byl až do loňského roku takřka neznámý, i když díky spolupráci s hudebníky jako Lil Wyte, Struggle Jennings, Haystak nebo Tech N9ne ne zcela. S příchodem jeho alba "Whitsitt Chapel" a velkého hitu "Save Me" s Lainey Wilson se vše naprosto otočilo. Trojice CMT Music Awards, dvě nominace na Grammy a stále aktuálních sedm nominací na People's Choice Country Awards hovoří za vše. Jeho letošní deska "Beautifully Broken" je tedy jedním z nejočekávanějších countryových alb tohoto roku. Rodák z Tennessee si navíc pro ni nachystal neskutečných osmadvacet songů, o jejichž produkci se podělili Zach Crowell, Ryan Tedder, The Monsters & Strangerz, Charlie Handsome nebo třeba Travis Barker. Vzhledem k tomu, jaká je to kometa countryové scény, nemůže ani překvapit, že ke spolupráci nalákal hvězdy jako MGK, Wiz Khalifa, Ilsey, Halsey, Keith Urban, Ernest, Russ nebo Skylar Grey. Pokud jste ještě neměli tu čest, seznamte s ním na jeho YouTube.


Chat Pile - Cool World
žánr: post-punk

Chat Pile - Cool World
Se svou druhou studiovkou se hlásí o slovo americká rocková formace Chat Pile. Na nástupce celkově kladně přijatého debutu "God’s Country" muzikanti upozornili trojicí singlů - "I Am Dog Now", "Masc" a "Funny Man". Společně s nimi obsahuje album produkované Benem Greenbergem deset kousků. Podle dosavadních recenzí se fanoušci mohou těšit na silné skaldby, ve kterých brutální zvuk kapely dozrává v plný a do puntíku vymazlený materiál. Posuďte sami a poslechněte si ukázky na YouTube.


Seven Hours After Violet - Seven Hours After Violet
žánr: post-rock

Seven Hours After Violet - Seven Hours After Violet
Shavo Odadjian je dobře známý jako baskytarista populární moderní metalové formace System Of A Down. Hudebník se na eponymním debutu Seven Hours After Violet obklopuje jen samými ostřílenými harcovníky - zpěvákem Taylorem Barborou, kytaristou Michaelem Montoyou (známého z Winds Of Plague), kytaristou Alejandrem Arandou a bubeníkem Joshem Johnsonem. Z jedenácti nových skladeb kapela do světa vyslala singly "Paradise" a "Radiance". Ukázky najdete na YouTube.


Justin Moore - This Is My Dirt
žánr: country

Justin Moore - This Is My Dirt
Americký countryový zpěvák Justin Moore příliš neváhá a po loňském albu "Stray Dog" navazuje hned další deskou "This Is My Dirt". Dvanáct písniček opět produkovalo osvědčené duo Jeremy Stover - Scott Borchetta, tedy muzikanti, kteří v minulosti spolupracovali s Taylor Swift, Martinou McBride nebo Timem McGraw. Navíc v nich přivítal tři další countryové hvězdy. Za mikrofon se s ním postavili Blake Shelton, Dierks Bentley a Randy Hauser. Výsledek je ke slyšení na Mooreově YouTube profilu.


Dawes - Oh Brother
žánr: indie rock

Dawes - Oh Brother
Americká formace Dawes se od dva roky staré desky "Misadventures Of Doomscroller" hodně zredukovala. V loňském roce ji postupně opustili basák Wylie Gelber a klávesista Lee Pardini, a proměnila se tak pouze v duo bratrů Goldsmithových. Ti společně nahráli deváté album "Oh Brother", na němž chybějící hudebníky nahradil basák Z Lynch a klavírista Frank LoCrasto. Zcela poprvé skupina spolupracovala s producentem Mikem Violou, kterého známe z alb Panic! At The Disco, Ryana Adamse, Mandy Moore nebo Jenny Lewis. Společnými silami vytvořili devět písniček, které jsou opět převážně indierockové. Přesvědčte se na jejich YouTube.


Eva Burešová - Meraki
žánr: pop / electro pop / rock

Eva Burešová - Meraki
Zpěvačka a herečka Eva Burešová se po roce vrací s třetí deskou, kterou pojmenovala zvláštním jménem "Meraki". Název v sobě skrývá význam tvorby s láskou a kreativitou. Nahrávka vznikala téměř rok a hudebně odráží osobní rukopis producenta Jiřího Buriana. Cílem nebylo dělat hity, ale vytvořit album přesně podle představ obou hlavních aktérů. "Jirku jsem oslovila ke spolupráci po dvou letech od našeho seznámení. Původně mělo jít jen o jednu píseň, nakonec z toho vzniklo celé album. Měla jsem velkou radost, že do toho šel," vysvětluje Eva Burešová spolupráci s hudebníkem, který stojí za hudebními projekty jako Republic Of Two, Ghostmother, Southpaw či Kapitán Demo. Nakonec nahráli celkem dvanáct písniček včetně jedné, v níž si zahostoval Adam Janota. První singl sdílí zpěvačka na svém YouTube.


Field Music - Limits Of Language
žánr: indie rock

Field Music - Limits Of Language
Field Music opět posouvají hranice žánrů a představivost posluchačů svým novým albem "Limits of Language". Tato britská kapela, známá svým originálním propojením indie rocku, experimentální elektroniky a sofistikovaných aranží, přichází s další perlou do své diskografie. Novinka zahrnuje kaleidoskop zvuků, který posluchače zavede na hudební cestu plnou nečekaných zvratů. Na své deváté studiovce muzikanti zkoumají možnosti jazyka, jak hudebního, tak toho mluveného, a vytváří tak bohaté a vrstvené kompozice. I přes experimentální prvky si zachovávají svou charakteristickou melodičnost a hravost, díky čemuž kolekce zní zároveň inovativně a přístupně. Pokud hledáte hudbu, která vás překvapí a zároveň potěší, tak si nahrávku nenechejte ujít. Ochutnávku najdete na jejich YouTube profilu.


La Femme - Rock Machine
žánr: New-cold wave / krautr rock

La Femme - Rock Machine
Francouzská kapela La Femme, známá svým nezaměnitelným zvukem, který se pohybuje na pomezí psychedelie, garage rocku a elektroniky, přichází s novým albem "Rock Machine". Tato deska představuje další krok v jejím hudebním vývoji a zároveň je poctou klasickému rock'n'rollu. Nová kolekce vznikala po dobu velkolepého turné, které pokračuje i v příštím roce - 22. dubna 2025 zahraje i v Praze. Na nové desce se muzikanti opět nebojí experimentovat se zvuky a žánry, přitom však zůstávají věrni svému osobitému stylu. Navíc je tato řadovka celá zpívaná, vůbec poprvé, v angličtině. Je plná chytlavých melodií, energických riffů a experimentálních zvukových koláží. Texty písní nejen reflektují světové události posledních let, ale často se též zabývají tématy lásky, ztráty a hledání identity. Na výlet do světa snů a fantazie se můžete vydat formou ukázek na YouTube profilu formace.


Cascada - Studio 24
žánr: eurodance / soul

Cascada - Studio 24
Německý taneční projekt Cascada letos slaví dvacet let na hudební scéně, a to už byl velmi pádný důvod k tomu, aby po dlouhých dvanácti letech trio nahrálo novou desku, respektive pravděpodobně hned dvě. Ačkoli je v plánu i nahrávka s původní tvorbou, jako první servírují svým fanouškům "Studio 24", kterou vyskládali z převzatých písniček, zejména soulových a disco hitů. Do výběru se hudebníkům dostaly takové pecky jako "Ain't No Mountain High Enough", "Call Me", "I'm Every Woman", "Boogie Wonderland", "Relight My Fire", "If You Could Read My Mind" nebo "Blame It On The Boogie". Jak je pojali, zjistíte na jejich YouTube.


Stöner - Hittin’ The Bitchin’ Switch
žánr: stoner rock

Stöner - Hittin’ The Bitchin’ Switch
Stöner, kalifornská stonerrocková legenda, přichází s novým živým albem "Hittin' The Bitchin' Switch", které je oslavou jejich dlouholeté kariéry a neochvějné oddanosti žánru. Tato nahrávka nabízí více než osmdesát minut nekompromisního stoner rocku v té nejlepší možné podobě. Zároveň je sbírkou těch největších hitů a coverů od legendárních Kyuss. Brant Bjork, Nick Oliveri a Ryan Güt, tři z nejvýraznějších postav desert rocku, předkládají na tomto albu energické a syrové vystoupení, které zachycuje jejich nezaměnitelný zvuk. Rozhodně zaujme ty, kteří milují tvrdé riffy, hypnotické rytmy a nefalšovaný rock'n'roll. Ochutnávku toho, co vás na albu čeká, najdete na jejich YouTube profilu.


The Linda Lindas - No Obligation
žánr: pop punk / punk rock

The Linda Lindas - No Obligation
The Linda Lindas představují s novým albem "No Obligation" další kapitolku své hudební cesty. Tento ženský kvartet z Los Angeles si získal srdce fanoušků po celém světě svým energickým a nefalšovaným zvukem. Na své druhé řadové desce dámy opět spojují vlivy různých žánrů od punku a garážového rocku až po power-pop a new wave. Jejich hudba je plná energie, upřímnosti a pozitivity. Texty jsou opět plné energie a osobitého humoru, který je pro kapelu typický a nebojí se zabývat aktuálními tématy, které odrážejí pocity a zkušenosti mladé generace. Pokud jste neslyšeli jejich znamenitý debut, pak si zkuste poslechnout ukázky z novinky na jejich YouTube profilu.


V krátkosti

  • Rod Wave - Last Lap
    Americký rapper, zpěvák a skladatel, v jehož hudbě se potkává hip hop, soul, trap a r'n'b, stále plní normu co rok, to album. Letošní deska nabídne hned dvaadvacet tracků a také několik hostů jako Lil Yachty, Lil Baby, Be Charlotte, Rylo Rodriguez a Wild Rivers. (YouTube)

  • Immanuel Wilkins - Blues Blood
    Americký jazzový saxofonista se po albu s Kennym Barronem představí letos také sólo. Ani on však ve čtrnácti skladbách nezůstal sám. Ve studiu mu dělali společnost klavírista Micah Thomas, bubeník Kweku Sumbry, kontrabasista Rick Rosato, vokalisté Ganavya, June McDoom, Esi Sumbry, Yaw Agyeman a také coby hosté bubeník Chris Dave a zpěvačka Cécile McLorin Salvant. (YouTube)

  • Chrissy Costanza - VII (EP)
    Zpěvačka a hlavní postava pop-rockových Against The Current v minulosti už zpívala i s jinými kapelami jako Yellowcard, From Ashes To New nebo Dashboard Confessional, ovšem nyní to zkouší také sólo. Na svém debutovém EP přináší sedm písniček, včetně jedné, kterou s ní nahrálo duo VOILÀ. (YouTube)

  • GloRilla - Glorious
    Ačkoli má americká rapperka z Memphisu za sebou už několik ípíček a mixtapů, teprve nyní se její fanoušci dočkali oficiálního debutu. Zařadila na něj celkem patnáct tracků, s nimiž jí pomohlo hned několik hostů jako Muni Long, Latto, Megan Thee Stallion, T-Pain, Fridayy, Sexxy Red nebo Bossman Dlow. (YouTube)

  • Glaive - May It Never Falter
    Americký hyperpopový hudebník, vlastním jménem Ash Blue Gutierrez, navazuje na svůj loňský debut druhým albem. Většinu z jedenácti skladeb s ním nahráli Jeff Hazin, John Cunningham a Ralph Castelli. Jednou z výjimek je společná skladba s kurtains. (bandcamp)

  • Jenny Scheinman - All Species Parade
    Jazz obvykle s houslemi nespojujeme, ale že to funguje, nás už léta přesvědčuje americká houslistka ze San Franciska. O tom, že ji respektují i její kolegové, vypovídá například to, že ho s ní nahrávali Bill Frisell, Nels Cline, Julian Lage a Carmen Staaf. (YouTube)

  • Frontier Guards & Mia Bohemia - Wonder
    Elektronický projekt, za nímž stojí producent Martin Pavlík a zpěvačka Jitka Charvátová, nachystal deset novinek a navrch jeden remix. Dvojice se pohybuje na pomezí temné elektroniky, ambientu, downtempa, IDM a experimentalu. (bandcamp)

  • Ronnie Baker Brooks - Blues In My DNA
    Americký kytarista a představitel chicagského blues nevydává alba příliš často. Jeho letošní novinka je například jeho první kolekcí po sedmi letech. Fanoušci se mohou těšit na dvanáct písní, které produkoval Jim Gaines (George Thorogood, Stevie Ray Vaughan). (bandcamp)

  • Anti Up - What Is Life
    Projekt, za nímž stojí skotský elektronický hudebník Chris Lake a anglický houseový DJ Chris Lorenzo, představuje svoji prvotinu, na níž se podíleli také Rhys From The Sticks, Kendo, Ncognita, Hollow.io, Audio Bullys a Olly Burden. (YouTube)

  • Sam Wilkes - Iiyo Iiyo Iiyo
    Americký basista, kterého můžeme znát ze spolupráce se Samem Gendelem nebo jazz-funkovými Knower, už na své třetí letošní desce také nezůstal sám. Ve studiu ho doplnili kytarista Dylan Day, klávesisté Chris Fishman a Thom Gill a bubeník Craig Weinrib. (bandcamp)

  • Dua Saleh - I Should Call Them
    Sudánsko-americká zpěvačka a herečka známá ze seriálu "Sex Education" vydává svůj debut, na němž jí zahostovali Sid Sriram, Ambré a Gallant. (YouTube)

  • Current Joys - East My Love
    Dvanáctá country nasáklá řadovka amerického multiinstrumentalisty a písničkáře Nicholase Fostera Rattigana. (YouTube)

  • Def Leppard - Live At The Leadmill
    Britská rocková legenda se vrací ke svým kořenům. Po úspěšném studiovém albu se rozhodla fanoušky potěšit intimním vystoupením v legendárním klubu, kde vše začalo. Záznam tohoto jedinečného vystoupení nabízí fanouškům možnost zažít atmosféru legendárních koncertů a znovu si připomenout, proč patří mezi největší rockové kapely všech dob. (YouTube)

  • Delta Sleep - Blue Garden
    Britští mistři experimentálního rocku, známí svým osobitým zvukem na pomezí math rocku a indie rocku, přicházejí s novým albem. Deska, která je pokračováním jejich úspěšné diskografie, slibuje další dávku komplexních kompozic a nečekaných zvratů. (YouTube)

  • Envy - Eunoia
    Japonská kapela, známá pro svůj experimentální a filmový přístup k těžkému, melodickému hardcore, přichází s novým albem. Tento devátý studiový počin je nabitý emocionální hloubkou a neobyčejně širokou paletou nápadů. (YouTube)

  • House Of Lords - Full Tilt Overdrive
    Američtí mistři melodického hard rocku přicházejí s dalším výbuchem energie. Dvanácté studiové album je důkazem, že i po letech si stále drží vysokou laťku kvality a originality. (YouTube)

  • Chesterfield Kings - We’Re Still The Same
    Legendy garážového rocku jsou zpátky s novým albem. Po více než třech dekádách v branži, během nichž vydali jedenáct studiových alb, nám opět předkládají svou charakteristickou směs syrových riffů, energických melodií a nezaměnitelného zvuku, který je proslavil. (YouTube)

  • Touché Amoré - Spiral In A Straight Line
    Šestá studiovka post-hardcorové kapely a dle dosavadních ohlasů s ní míří docela vysoko. Od debutu "…To the Beat of a Dead Horse" totiž uplynulo už patnáct let a formace se chce fanouškům pořádně připomenout. (YouTube)

  • The Crown - Crown Of Thorns
    - Dvanáctá studiovka švédské deathmetalové kapely. (YouTube)

  • SWMRS - Becker
    Novinka americké punk-rockové formace. (swmrsmusic)

  • Oranssi Pazuzu - Muuntautuja
    Mezi novými deskami máme i něco pro příznivce psychedelického metalu, a sice "Muuntautuja" od Oranssi Pazuzu. Na šesté studiovce přináší opět unikátní zvuk, který kombinuje prvky black metalu, psychedelie a avantgardní hudby. (YouTube)

  • Dragony - Hic Svnt Dracones
    - Pátá studiovka rakouské powermetalové kapely. (YouTube)

  • Ad Infinitum - Abyss
    Švýcarsko-německá melodicky metalová formace, fungující na scéně od roku 2018, má na svém kontě už tři studiovky. K nim nyní přibyla další s titulem "Abyss", na které muzikanti slibují velký zvukový posun. Ukázky najdete na (YouTube)

  • Harmony - Gossip
    Někdejší členka amerického indiepopového dua Girlpool představuje svůj sólový debut s deseti písničkami a jedním remixem. (YouTube)

Dále vychází

Afsheen - Small World
Amputate - Abysmal Ascent
Ariella - CryBaby
Babii - Daredeviil2000
Ben Howard - I Forget Where We Were / 10 Year Anniversary
BigXthaPlug - Take Care
Blue Mar - Oliveira
Caroline Says - The Lucky One
Cemetery Skyline - Nordic Gothic
Cleanbreak - We Are The Fire
Ded Hyatt - Glossy
Doedsmaghird - Omniverse Consciousness
Doflame - Bent
Duran Duran - Danse Macabre De Luxe
Erin Kinsey - Gettin' Away With It
Evil - Hard 2 Handle (Remixes)
Famous - Party Album
Gli Angeli / Stephan Macleod - D. Buxtehude / X. Dayer : Membra Jesu Nostri/afin Que Le Lion
Goat - Goat
Gut Health - Stiletto
Jacob Collier - Djesse Vol. 4 (Deluxe)
Jadea Kelly - Weather Girl
James Blunt - Back To Bedlam / 20Th Anniversary / Limited
Jamison Field Murphy - It Has To End
Lang Lang - Complete Recordings 2000-2009 (12Cd Box) -
Lolitslea - Nothing Lasts Forever!
Master Boot Record - Hardwarez
Meija - There's Always Something
Mercury - Merczone
Neoni - The Death Of Daisies
Paul White - Peace In Chaos
Popstar Benny - Oasis
Rich The Kid, Famous Dex & Jay Critch - Rich Forever 5
Rory Gallagher - Best Of Rory Gallagher At The BBC
Smooth Brain - I Wonder What I’ve Missed
Sondre Lerche - Two Way Monologue (20th Anniversary Edition)
Sophie Thatcher - Pivot & Scrape
StrateJacket - Bad Start
The Last Dinner Party - Prelude To Ecstasy
Tonbandgerät - Ein Anderes Leben
Tori Kelly - Tori. (+ A Lil More)
Tucker Zimmerman - Dance Of Love
W.H. Lung - Every Inch Of Earth Pulsates
Warm Human - Hamartia

Vychází na vinylu:
Amputate - Abysmal Ascent
Ariella - CryBaby
Babii - Daredeviil2000
Ben Frost - Aurora
Ben Howard - I Forget Where We Were / 10 Year Anniversary
Caroline Says - The Lucky One
Cemetery Skyline - Nordic Gothic
Current Joys - East My Love
Dawes - Oh Brother
Def Leppard - Live At The Leadmill
Doedsmaghird - Omniverse Consciousness
Dua Saleh - I Should Call Them
Envy - Eunoia
Famous - Party Album
Field Music - Limits Of Language
House Of Lords - Full Tilt Overdrive
Charli XCX - Brat And It’s Completely Different But Also Still Brat
Chat Pile - Cool World
Immanuel Wilkins - Blues Blood
James Blunt - Back To Bedlam / 20th Anniversary / Limited
Jelly Roll - Beautifully Broken
Jenny Scheinman - All Species Parade
Justin Moore - This Is My Dirt
La Femme - Rock Machine
Martina Trchová - 90 % štěstí
Master Boot Record - Hardwarez
Modus - Nejlepšie Dievčata
Myles Kennedy - The Art Of Letting Go
Opeth - The Last Will And Testament
Oranssi Pazuzu - Muuntautuja
Paul White - Peace In Chaos
Rory Gallagher - Best Of Rory Gallagher At The BBC
Samara Joy - Portrait
Stöner - Hittin’ The Bitchin’ Switch
Tank And The Bangas - The Heart, The Mind, The Soul
The Crown - Crown Of Thorns
The Last Dinner Party - Prelude To Ecstasy
The Necks - Bleed
The Offspring - Supercharged
Touché Amoré - Spiral In A Straight Line
Tucker Zimmerman - Dance Of Love
Vladimír Mišík - Vteřiny, měsíce a roky (Supraphon)
W.H. Lung - Every Inch Of Earth Pulsates
Warm Human - Hamartia

EP:
Belaganas - Rock Bottom
Congratulations - Slap
Hak Baker - Nostalgia Death Act Ii
Paige Kennedy - Babylotion
Sierra Spirit - Coin Toss
Solya - Jewel Box
Viena Vienna - Wonderland

Reedice:
Karol Duchoň - Čardáš Dvoch Srdc
Modus - Nejlepšie Dievčata
Ryuichi Sakamoto - Coda


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY