Kytarista Milan Bátor odehraje zásadní album Karla Kryla "Bratříčku, zavírej vrátka" 17. listopadu v Rožnově pod Radhoštěm

11.10.2024 18:02 - Tisková zpráva | foto: Jiří Hajduk

Kdy jindy by měly zaznít nesmrtelné písně Karla Kryla než právě 17. listopadu? Opavský kytarista, pedagog a publicista Milan Bátor odehraje v sále Brillovka v Rožnově pod Radhoštěm kompletní debutové Krylovo album "Bratříčku, zavírej vrátka" (1969). Producentem desky, která oprávněně zvítězila v anketě časopisu Rock & Pop o československou desku desek, byl nejvlivnější tuzemský publicista Jiří Černý.

"'Bratříčku, zavírej vrátka' bylo nahráno ve studiu Československého rozhlasu Ostrava, pro mě je tak o to víc osobnější, sám po chodbách rozhlasu už několik let chodím vysílat pořad 'Hudební přístav'. Zároveň právě přehrání alba plánuji pouze pro toto sváteční datum, písně zazní nejen na klasickou španělskou kytaru, ale také loutnu. Zjistil jsem, že některým skladbám zvuk řecké loutny neuvěřitelně sluší," vysvětlil Milan Bátor.

Bátor se věnuje citlivým a sofistikovaným aranžmá populárních písním Beatles, Vlasty Redla či Davida Stypky. Premiéra krylovského projektu Milana Bátora proběhla v dubnu tohoto roku v Opavě, oba koncerty byly vyprodány a setkaly se s mimořádně pozitivním ohlasem veřejnosti, stejně jako uvedení na festivalu Štěrkovna Open Music, kde se projekt stal nejúspěšnějším koncertem ŠOM Club Lenzing stage.

Milan Bátor se narodil v Opavě. Hru na klasickou kytaru vystudoval na Ostravské konzervatoři u pana profesora Ondřeje Gilliga. Působil v rockových kapelách a je vyhledávaným pedagogem, znamenitým kytaristou a renomovaným hudebním a divadelním publicistou. V roce 2020 Bátor vydal debutovou desku "Works for solo guitar" s autorskými skladbami Maria Gangiho, následovanou aktuálním albem "I Beatles" (2023). Obě nahrávky získaly pozitivní recenze, loňské výtečné album "I Beatles" dokonce bylo nominováno na Cenu Jantar a má na svém kontě pochvalné recenze od Full Moonu či musicserveru.

Vstupenky a další informace ke koncertu 17. listopadu naleznete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY