MikAel v novince "Focus" poukazuje na pomíjivost

04.10.2024 20:41 - Dan Hájek | foto: Jiří Valtera

Vydání jeho druhé desky "Focus" se nezadržitelně blíží a MikAel na ni po dvou letně laděných singlech "Take A Chance" a "As U Go" aktuálně láká podzimně zahaleným titulním kouskem.

Autorsky se na písničce Michael Foret podílel se svým dvorním spolupracovníkem Luďkem Fialou. "Focus" oproti předchozím trackům ubírá na tempu a lehce jím protéká náznak podzimní melancholie, včetně vnitřního ubezpečení, že je třeba se zaobírat skutečnými, hmatatelnými věcmi okolo nás a nenechat se vyvést z míry matoucími pomíjivostmi.

Doprovodné lyric video zpěvák pořídil na jeden záběr na Lipenské přehradě s použitím několika málo filtrů s barevnými odstíny.

"Každé písní jsem věnoval jeden svůj obraz a každému obrazu jednu svou píseň. Do každého z obrazů jsem vnesl několik skrytých poselství, které zároveň obsahují i texty písní. Většinou jde o různé motivační vzkazy nebo barvy, které emočně splývají s mými písněmi. Každý si tam najde své, neboť obrazy i celé album je velmi pestré. Žánrově se pohybujeme na pomezí elektronické hudby, popu i elektro-rocku," doplňuje sám hlavní aktér. Jen pár dní před samotným vydáním totiž proběhne v Praze release večírek spojený s prodejní výstavou jeho obrazů.

Připomeňme, že "Focus" doputuje nejenom na digitální platformy již v pátek 11. října a MikAel na něm představí tuto desítku skladeb: Closer 2 U, A Good Life, Take A Chance, Focus, Storyline, Lottery, As U Go, Cabin Fever (feat. Tonya Graves), Flesh 4 Fantasy, Alone Together.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY