Jamie xx vydal po devíti letech nové album. Představí ho i v Praze

03.10.2024 15:33 - Tisková zpráva | foto: Jamie XX

Jamie xx - producent, DJ a beatmaker -, který pomohl utvářet sound první dekády tohohle tisíciletí, má venku nové album. Představí ho 17. března 2025 ve Foru Karlín.

Začínal na indie scéně s kapelou The xx a právě jeho schopnost kombinovat indie muziku s r'n'b a taneční muzikou ho katapultovala mezi vizionáře elektronické scény. Umí progresivní beaty, samplování vokálů a je i vynikající remixér. Novinku "In Waves" vydal po devíti letech a poprvé se samostatně představí v Praze, tak si jeho show nenechte ujít. Vstupenky za 1 086 Kč budou v prodeji od pátku 4. října 10:00 v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Pár dní po vydání nové desky, která už stihla nasbírat miliony poslechů na streamovacích platformách, oznamuje Jamie xx rozsáhlé celosvětové turné, kterým potěší i Prahu. Konečně. Když do ní zavítala před lety celá kapela The xx, byla to neskutečná jízda a koncert ve Foru Karlín byl téměř okamžitě vyprodaný. Už tehdy hráli The xx některé Jamieho sólovky a už tehdy byly ohlasy nadšené. O osm let později svoje skladby na tomtéž místě Jamie xx vyšvihne zase. A nejen je.

Trvalo opravdu celých devět let, než vyšlo Jamiemu druhé sólové album. Jeho debut "In Colour" byl nominovaný na Grammy, Brit Awards, Ivor Novello i Mercury Music Prize, a očekávání tak nebyla malá. Jamie věnoval práci na nahrávce čtyři roky. Je to deska, do které se promítá období pandemie i momenty sebereflexe. Je v ní nově objevená láska k surfování coby útěku z reality. Navodí vám stejné pocity jako mrkání do stroboskopu. Je to album, které je na té nejlepší cestě zastínit svého veleúspěšného předchůdce.

Už v dubnu vydal Jamie singl "Baddy On The Floor" - radostnou spolupráci s Honey Dijon -, na kterou v červnu navázala skladba "Treat Each Other Right", masivní breakbeatová futuristická hymna, ke které vznikl videoklip od fotografky a filmařky Rosie Marks. Následovala spolupráce s Robyn na tracku "Life" a nechybí ani Oliver Sim a Romy Madley - spoluhráči z The xx -, kteří Jamiemu hostují ve skladbě "Waited All Night". Všechny tyhle písně mají jedno společné: předznamenaly, jaká deska "In Waves" bude. Plná radosti a euforie. A přesně taková je. Nenechte si ujít příležitost slyšet ji naživo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY