Billy Barman nám dávají ochutnat "Víno z Tesca"

08.10.2024 10:34 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Billy Barman

Billy Barman připomínají singlem "Víno z Tesca" svoji letos vydanou desku "Galerie duševního zdraví" a vlastně jím dávají i sbohem dlouhým letním večerům plných zábavy s přáteli.

"Píseň jsme napsali s Jurajem asi za hodinu a půl v kanceláři festivalu Grape, kde vznikla většina skladeb z nového alba. Měli jsme ideu složit jednoduchou akustickou skladbu, která by se dala zahrát kdekoli jen s kytarou. Začali jsme si brnkat a prozpěvovat melodii a hned nás začala napadat slova. Pamatuji si, že v té době kolem nás rezonovala hláška 'spodní víno z Tesca', která se nám velmi líbila, proto jsme ji hned v textu použili," vzpomíná na vznik Jozef Vrábel.

Frontman Juraj Podmanický k tomu v našem rozhovoru dodal úsměvnou historku: "Seděli jsme v jedné vinárně, ve které rádi trávíme čas, a napadlo to tady Mateje, že nejlepší je víno ze spodních regálů v Tescu, kde najdeš ty nejlevnější kusy. To je taková vzpomínka na jednu malost. Teď už saháme určitě do těch vrchních regálů."

Videoklip k téhle pohodovce muzikanti pořídili v prostorách Nové Cvernovky a vznikl velmi spontánně - rozposláním smsky přátelům s výzvou "vytáhni svého kostlivce ze skříně - bláznivé oblečení, které sis už dávno chtěl/a obléct". Neformálního natáčení plného grilování, popíjení, tanečních kreací a bláznivin se zúčastnilo čtyřicet lidí. Klip vznikl na jeden záběr a jak si určitě všimnete, běží pozpátku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY