"Láska" od Bad Karma Boy odráží křehkost letních vztahů

01.10.2024 11:58 - Dan Hájek | foto: Viktor Cicko

Slovo cesta se v písních Bad Karma Boy objevuje často. Svým vlastním způsobem symbolizuje vznik novinky "Noc na zemi", na kterou jsme si museli počkat dlouhých sedm let. Právě tolik času uteklo od vydání minulé desky "Prekrásny nový svet". Středobodem nové nahrávky je singl "Láska", ke kterému vzniklo idylicky dojemné video.

"Myslím, že na určité obdobie som pravdepodobne stratil schopnosť skladať pesničky. Nové veci sú mojím návratom, zrazu opäť cítim, vidím a počujem. Pomohlo mi uvedomenie si, aká je pre mňa hudba dôležitá a že sa jej chcem ďalej venovať. Na albume sú pesničky, pri ktorých mám pocit, akoby som ich ja sám nezložil. Tento dojem ma neopustil od nahrávania až dodnes. Čím dlhšie som album robil, tým viac som mu veril," vysvětluje dlouhý časový mezi studiovkami Juraj Marikovič.

"Láska" staví na kontrastu nálad kytarových vyhrávek a syntezátorů. V podobném módu se nese i černobílý doprovodný snímek, který v Lisabonu natočil fotograf a režisér Jakub Gulyás. Mileneckou dvojici si v něm zahráli Sofia Žiaková a Robert Gadylshin. Hlavní aktéři v krátkém časovém sledu prožívají nástrahy letních lásek, včetně všech hořkosladkých momentů v samotném závěru.

"Noc na zemi" vznikalo hned na několika místech, včetně finální podoby v magickém studiu na Kostarice. Čtvrté album Bad Karma Boy "Noc na zemi" vyšlo 25. září u Slnko Records. Kromě digitálních platforem je k dispozici na cédéčkách a v limitovaném nákladu také na fialových vinylech. Obsahuje tyto skladby: Komunity, Láska, Iba mesiac, Motýľ, Štrkáče, Neviditeľný pocit, Smutný lev, PlánB, Pod hladinou, Ranná hmla. Pražský křest kapela odehraje v pátek 15. listopadu v Café V lese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY