Pixies v lyric videu k songu "Motoroller" sázejí na kouzlo zvláštní kamenné postavičky

02.10.2024 16:47 - Kateřina Spacek | foto: Travis Shinn

Není to tak dlouho, co Pixies vyzradili detaily o nové desce "The Night The Zombies Came", která vyjde koncem října. Z nadcházejícího desátého počinu americká formace už představila skladby "Oyster Beds", "You're So Impatient", "Que Sera, Sera" a "Chicken".

Nyní se tato alternativně rocková skupina podělila o další písničku s jednoduchým názvem "Motoroller". Singl přichází zároveň se zprávou, že se v dubnu a květnu 2025 vrátí do Velké Británie a Evropy na turné s dvaceti koncerty.

"Je to jedna z těch písní, kde jsou malé nitky, které můžete sledovat a které vás někam zavedou. Ale k zážitku nejsou potřeba. Můžete prostě začít hledat význam v textu a možná nenajdete přesně to, o co jde, ale najdete příběh spojený s městem Berlín. Takže se prostě bavte s nápovědami, které tam jsou," poznamenává frontman Frank Black k nové písničce.

Doprovodný vizuál sleduje zvláštní roztančenou a abstraktní kamennou postavičku, před kterou se velkolepě vznáší text popisující Blackův příběh z německého hlavního města. Nebyli by to prostě Pixies, kdyby se jejich videoklip (či tomto případě lyric video) nenesl v duchu pořádné ujetosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY