restartovaných Linkin Park - musicserver.cz">

První singl nebyl náhoda. "Heavy Is The Crown" potvrzuje silnou formu restartovaných Linkin Park

27.09.2024 14:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Records

Nová podoba Linkin Park, kteří do svého čela postavili Emily Armstrong, notně rozvířila internetové vody a rozdělila fanoušky. Někteří odmítají přijmout náhradu za nenahraditelného Chestera Benningtona, jiní se zase vášně snaží klidnit s tím, že bude vhodnější počkat, až se zpěvačka se specifickým chraplákem ukáže. Po singlu "Emptiness Machine" muzikanti přicházejí s druhou novinkou a vypadá to, že tenhle nový začátek skutečně potenciál má. A velký.

Příznivci skladbu slyšeli poprvé naživo na koncertě v německém Hamburku, později se objevila na YouTube a to včetně doprovodného videoklipu. Jak se ukázalo, "Heavy Is The Crown" poslouží také jako oficiální hymna světového turnaje v počítačové hře "League of Legends" a animované video, které dynamický song doprovází, je vyvedeno v herním designu. Do boje skupinky hrdinů jsou prostřiženy záběry na kreslená alter ega muzikantů.

Jakkoliv ona titulní těžká koruna jasně směřuje k údělu vítězů samotné soutěže, těžko v tom nelze nevidět i pocity, s nimiž teď musí bojovat Emily. Ve své podstatě také byla dosazena na trůn, což s sebou nese kupu zodpovědnosti.

"Heavy Is The Crown" pracuje s prověřenou linkinparkovskou formulí i zvukovou paletou. Sloky si pro sebe bere rapující Mike Shinoda, (bývalá?) frontwoman kapely Dead Sara se k němu přidá v krátké tiché pasáží a v refrénech si pro sebe skladbu doslova ukradne. Svůj hlas pak ve finále napne do nekonečného screamu, z něhož jde mrazení v zádech. U materiálu, který skupina ušila na míru jejímu vokálu, se ukazuje ten potenciál, který v nové éře Linkin Park leží. U starších věcí působí její vokál přece jen občas poněkud cizorodě.

Nové album "From Zero" vyjde 15. listopadu a nabídne tyto skladby: From Zero (Intro), The Emptiness Machine, Cut the Bridge, Heavy Is the Crown, Over Each Other, Casualty, Overflow, Two Faced, Stained, IGYEIH, Good Things Go.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY