The Weeknd s "Dancing In The Flames" otevírá svou další tvůrčí fázi

16.09.2024 12:30 - Dan Hájek | foto: Eddy Chen

Zkraje září odehrál The Weeknd letos ojedinělý stadionový koncert v brazilském Sao Paulu. Mimo jiné tam proběhla živá premiéra skladby "Dancing In The Flames", která nyní vyšla coby první singl z chystané albové novinky "Hurry Up Tomorrow". Na tu si však budeme muset ještě nějakou chvíli počkat, protože zatím nemá přesně stanovené datum vydání - na internetu pouze rotuje její možný obal.

Abel Tesfaye na "Dancing In The Flames" spolupracoval se svým osvědčeným týmem posledních let - v něm podle očekávání nechybí dvojice Max Martin a Oscar Holter. Sama píseň proto svým pojetím a charakteristickými prvky navazuje na kousky "Blinding Lights" a "Take My Breath", které bodovaly v rádiovém éteru. Zároveň zpracovává zpěvákovo obvyklé téma nihilistické lásky a je napěchovaná syntezátorovými linkami střiženými přesně dle osmdesátkového modelu, přesto neztrácí nic ze své popové dynamiky současnosti.

Efektní doprovodné video vznikalo v režii Antona Tammiho a kameru zaopatřil Erik Henriksson, který pro většinu záběrů vyžil nový iPhone 16 Pro. Snímek si ve svém příběhu všímá mnoha detailů a nechybí spousta záběrů na hlavního aktéra. Ten ve svém kabrioletu projíždí nejdříve sněhovou vánicí a stává se účastníkem nečekané havárie. Druhá část klipu se pak odehrává ve vydatném dešti a sleduje následky proběhlého karambolu.

Na zmíněném koncertě zazněly i dříve neslyšené písně "Wake Me Up", "Regular" a "Runaway", přesto zatím "Dancing In The Flames" zůstává jedinou oficiálně potvrzenou položkou z "Hurry Up Tomorrow". The Weeknd chystanou nahrávkou plánuje uzavřít trilogii, jejíž první dva díly - "After Hours" a "Dawn FM" - už vydal v minulých letech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY