Michal David slaví čtyřicet let s manželkou Marcelou. Napsal pro ni dojemné vyznání lásky

12.09.2024 13:34 - Tisková zpráva | foto: Pavla Hartmanová

Oblíbený hitmaker Michal David slaví čtyřicáté výročí od seznámení s manželkou Marcelou. Na oslavu jubilea si pro svou ženu připravil krásné překvapení, napsal pro ni dojemné vyznání lásky v písničce pojmenované "Náš cíl". K novince vyšel retrospektivní videoklip, kde fanoušci nahlédnou do soukromého rodinného alba Davidových. Romantická balada je zároveň druhým singlem z očekávané desky Michala Davida, která by měla vyjít na jaře příštího roku.

"S Marcelkou jsme se potkali v restauraci, kam jsem pravidelně chodil na obědy. Ta překrásná dívka mě hned zaujala, a tak jsem se jí šel představit. Tenkrát jsem už začal být docela slavný, ale ona mě vůbec neznala. To se mi na ní vlastně taky líbilo, že to nebyla žádná fanynka. Pak jsem na ni čekal asi tři měsíce, než dorazila zpět z Brazílie, kde tehdy naše tenistky vyhrály Fed Cup, a pak jsme se hned sestěhovali," vzpomíná Michal David na seznámení s Marcelou, jež byla profesionální tenistkou. To se psal rok 1984. O tři roky později, v listopadu 1987, se vzali a v roce 1989 se jim do manželství narodila dcera Klára. Další rok pak dcera Miška, která v devíti letech podlehla leukemii.

"Písnička se nahrávala, stejně jako celé album, v londýnském studiu Eastcote. Songy píšeme společně s producentem Martinem Terefem, který objevil třeba skupinu Train a je zároveň autorem hitu 'Hey, Soul Sister'. Všechny písničky na chystaném albu nahrála skupina Robbieho Williamse. Jsou to opravdu skvělí muzikanti. Texty jsem pak vždycky psal sám večer na hotelu a hned na druhý den je nazpíval ve studiu," popisuje vznik nové hudby Michal David.

Nové album by mělo vyjít na jaře příštího roku a je plně v režii zmíněného producenta Martina Terefeho (Jason Mraz, James Morrison, Robbie Williams a další). Prvním singlem byla energická skladba "Je mi líp" a do vydání celé desky má Michal David v plánu představit ještě několik nových skladeb. Album vyjde pod značkou BrainZone.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY