Franz Ferdinand slaví v pozitivním klipu "Audacious" svůj návrat

15.09.2024 15:48 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková / musicerver.cz

Franz Ferdinand před pár dny ohlásili vydání šestého alba "The Human Fear". Následovník desky "Always Ascending" z roku 2018 vyjde 10. ledna 2025. Oznámení spojili i s představením nového singlu "Audacious".

Sympatická písnička směle snese srovnání s předchozími počiny této skotské formace, zní ale odvážně a zkrátka trošku jinak. Songu ale samozřejmě nechybí chytlavý kytarový rytmus, zpěvný refrén a důvtipný text.

Song kapela doplnila videoklipem režírovaným jejím dlouholetým spolupracovníkem Andym Knowlesem, který jej natočil v Barrowlandu v Glasgow. Pozitivně laděný vizuál zachycuje muzikanty vítězoslavně kráčející do maskérny, aby si zde dopřáli šampaňské a představili novou skladbu.

"Tvorba téhle desky byla jednou z nejživotnějších zkušeností, které jsem zažil, jmenuje se ale 'The Human Fear'," prozrazuje frontman Alex Kapranos o nové kolekci. "Strach vám připomíná, že jste naživu. To, jak na něj reagujeme, ukazuje, jak jsme lidští. Takže tady je hromada písní, které hledají vzrušení z toho, že jsme lidmi, prostřednictvím strachu. Ne že byste si toho nutně všimli na první poslech," doplnil.

Album "The Human Fear" přinese jedenáct následujících skladeb: Audacious, Everyday Dreamer, The Doctor, Hooked, Build It Up, Night Or Day, Tell Me I Should Stay, Cats, Black Eyelashes, Bar Lonely, The Birds.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY