Halsey se v novince "Ego" snaží zabít sebe samotnou. Přesto nebaví

11.09.2024 13:53 - David Böhm | foto: Adam Kudeimati

Od červnového odhalení své nemoci Halsey nové písně celkem sype. Ta nejčerstvější, pojmenovaná "Ego", se stala během tří měsíců již čtvrtou v pořadí. Kvantitativní propagace novinek však zatím působí celkem vlažně. Třeba singl "Lucky" přinesl aspoň povedené video, sampl dvacet let starého hitu Britney Spears ale zpěvačka spíše promrhala. A "Ego" bohužel nepřichází ani s tím zajímavým vizuálem.

Ze skladby samotné vane devadesátkový pop-rock. Také může připomenout kousek "3am" z její desky "Manic", jen s tím rozdílem, že hudebnímu podkladu chybí jakákoliv dravost. Tu sice nabídne hlas mladé protagonistky, když v refrénu křičí: "Myslím, že bych měla zabít své ego / protože pokud to neudělám, možná zabije ono mě," jenže to nestačí.

Doprovodný klip si umělkyně zrežírovala sama. Nápad s obsazením sebe samé do dvojrole manželů, kteří se snaží navzájem zabít, působí sice fajn, kvůli zvláštním záběrům a střihům však výsledek vypadá až moc levně.

Halsey - The Great Impersonator (alternativní covery)
© Columbia Records
Na velmi zdařilý projekt "If I Can't Have Love, I Want Power" se tak Halsey bohužel zatím nedaří příliš navázat. Nelze však vyloučit, že chystané album spraví chuť. Na vylepšení dojmu totiž získá ještě dalších čtrnáct šancí, což není na dnešní streamingovou dobu málo.

Novinka ponese název "The Great Impersonator" a vyjde 25. října. Na své sociální sítě napsala interpretka následující: "Tuhle nahrávku jsem stvořila na místě mezi životem a smrtí. Jako bych čekala celou věčnost, než si ji poslechnete. Počkám ještě chvíli - vydržela jsem to již celou dekádu." Lákavé.

Nevšední je i koncept čtyř alternativních vinylových obalů této kolekce, který od 70's do 00's připomene každou dekádu. Na každý z coverů se můžete podívat vlevo. Uvidíme tedy, jak se tento potenciál podaří Američance využít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY