Pet Shop Boys rozšíří album "Nonetheless", mimo jiné i o coververzi skladby Davida Bowieho

10.09.2024 11:22 - Dan Hájek | foto: x2 Recordings

Na jaře jsme se dočkali patnácté řadovky "Nonetheless" britských Pet Shop Boys. Ta sklidila převážně pochvalné recenze a zaslouženou pozornost. Ke konci roku nečekaně vydají její rozšířenou edici, která nabídne doposud neslyšený materiál.

Dvojice bonusový disk koncipovala podle šablony předchozích reedic svých alb. Nová verze tak nabídne celou desku "Nonetheless" v původních demo verzích, z nichž některé se objevily již na několika singlech coby jejich b-strany. Jediným otazníkem zůstává, jaký demosnímek zastoupí skladbu "The Schlager Hit Parade" - zda se bude jednat o již vydané německé demo s vokálem Chrise Lowa, nebo o pozdější podobu již s anglickým zpěvem Neila Tennanta.

K nim pak přibydou čtyři nové nahrávky, z nichž jediná původní se jmenuje "Adrenaline". Zbývající totiž představují coververze. "All the Young Dudes" kapela převzala ze zpěvníku jejího hudebního hrdiny Davida Bowieho, "The Dark End of the Street" je soulovou klasikou Jamese Carra. Největším překvapením se stane úprava chrámového žalmu "Miserere", který Gregorio Allegri sepsal pro smíšený sbor a do not jej (mnohem) později zapsal teprve čtrnáctiletý Wolfgang Amadeus Mozart.

Před několika málo dny Pet Shop Boys (minimálně) pro letošek zakončili pokračování koncertní štace "Dreamworld: The Greatest Hits Live". Na konci měsíce (přesněji 27. září) vyjde fyzicky singl "Feel". Rozšířená edice "Nonetheless" do obchodů (a na digitální platformy) doputuje v pátek 22. listopadu coby dvojCD a trojitý vinyl v klasickém černém provedení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY