Společná alba Tonyho Iommiho a Glenna Hughese "The 1996 DEP Sessions" a "Fused" vyjdou v říjnu poprvé na vinylu

15.09.2024 13:36 - Jiří V. Matýsek | foto: John McMurtrie

Jedinečné spojení dvou zásadních tváří heavy metalu, tedy kytaristy Tonyho Iommiho a baskytaristy a zpěváka Glenna Hughese z Deep Purple, se podařilo poprvé realizovat v roce 1986 na albu "Seventh Star". Jakkoliv deska nese hlavičku Black Sabbath, de facto se jedná o Iommiho sólovku. Přesto asi vytvořila mezi oběma muzikanty určitou chemii, na kterou navázali po osmnácti letech dvojicí počinů.

Kolekce "The 1996 DEP Sessions", jak už název napovídá, vznikla už v roce 1996, vyšla ale až v roce 2004, o rok později následovala již klasická deska "Fused". Obě nyní vycházejí v reedicích.

Fajnšmekrovské nahrávky budou poprvé k dispozici na vinylech. Album "Fused" navíc nabídne oproti původní edici rovnou tři skladby navíc: "Let It Down Easy", která byla bonusovým trackem v Japonsku, "The Innocence", jež byla k dispozici ve verzi alba určené pro iTunes, a "Slip Away", což byla exkluzivita tehdejšího obchodu RealPlayer Music Store.

Obě kolekce vyjdou v nové podobě 4. října, k poslechu na streamovacích službách najdete už nyní rovnou čtyři ukázky, po dvou z každé desky. Z "DEP Sessions" můžete ochutnat skladby "Gone" a "Saviour of the Real", z "Fused" pak "Dopamine" a "Resolution Song". Ve všech případech se jedná o chytlavé heavymetalové songy klasického střihu, v nichž se prolínají typické hráčské přístupy obou pánů. Dva z nich najdete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY