The Cure vydají živé verze dvou nových skladeb na ekologickém vinylu

04.09.2024 08:51 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Nad chystaným albem The Cure, které patrně ponese název "Songs Of A Lost World", se stále vznáší neprostupná mlha. O nových skladbách a blížícím se vydání sice Robert Smith mluví posledních pět let, ale skutek utek.

Novinky už alespoň znějí na koncertech, třeba i na posledním pražském vystoupení kapely před dvěma lety. Alespoň malým zábleskem na lepší časy se nicméně 1. října stane vydání živých záznamů nových písní "And Nothing Is Forever" a "I Can Never Say Goodbye". První z nich byla nahrána živě v montpellierské Sud de France Areně v úterý 8. listopadu 2022, druhá o pět dní později na koncertě v Toulouse.

Bude to poprvé po šestnácti letech, kdy The Cure oficiálně vydají nový materiál. Písně vyjdou jako vinylový singl nazvaný "Novembre: Live in France 2022" v počtu pěti tisíc kusů, první stovku navíc Robert Smith podepíše. Celý projekt se také může pochlubit charitativním podtextem. Výtěžek z prodeje totiž podpoří ekologickou organizaci Earth Percent, kterou založil Brian Eno.

Desku vydává label Naked Record Club na ekologickém vinylu. Ten pro výrobu LP využívá odlišnou technologii - využívá se vstřikování roztaveného materiálu do formy oproti běžnému lisování z matric. Tento postup při výrobě nabízí výrazně menší energetickou náročnost, některé hlasy ale tvrdí, že se negativně podepisuje na zvuku nahrávek samotných. Obal a vnitřní kapsa budou rovněž vyrobené z recyklovaných materiálů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY